Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σητεία - Χελώνες καρέτα – καρέτα παρασύρθηκαν από τα φώτα του δρόμου στη Σητεία και σκοτώθηκαν

Σητεία – Χελώνες καρέτα – καρέτα παρασύρθηκαν από τα φώτα του δρόμου στη Σητεία και σκοτώθηκαν

Οι χελώνα καρέτα - καρέτα δυστυχώς δεν έφτασαν ποτέ στη θάλασσα

Μεγάλος αριθμός χελωνάκια καρέτα – καρέτα δεν έφτασαν ποτέ στη θάλασσα στην περιοχή της Καραβόπετρας Σητείας, σύμφωνα με τους εθελοντές προστασίας αυτού του είδους της θαλάσσιας χελώνας.

Αιτία ήταν ότι χθες το βράδυ, ακολούθησαν τα φώτα από τους στύλους του δρόμου και όχι το φως του φεγγαριού με αποτέλεσμα να τα παρασύρουν διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους εθελοντές, παρά το γεγονός ότι είχαν τοποθετήσει σκίαστρο στη μοναδική φωλιά στην περιοχή, ώστε να τα κατευθύνουν προς τη θάλασσα, «όπως επισημαίνουμε εδώ και 2 χρόνια, τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο είναι πολύ έντονα. Επηρεάζουν αρνητικά τις χελώνες οι οποίες δεν ήρθαν φέτος να γεννήσουν στην παραλία μας αλλά και τα χελωνάκια τα οποία είναι φωτοτροπικά.

Ακολουθούν δηλαδή την πιο φωτεινή πηγή, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα φώτα των στύλων και όχι το στραφτάλισμα του φεγγαριού στη θάλασσα. Στις 11 το βράδυ περίπου μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας ότι τα χελωνάκια έχουν φτάσει στον δρόμο και τα πατάνε τα αυτοκίνητα. Το αποτέλεσμα ήταν, να πατηθούν αρκετά, να χαθούν στους θάμνους αρκετά και να φτάσουν στη θάλασσα όσα καταφέραμε να βοηθήσουμε».

Πολλοί οδηγοί και εθελοντές βοήθησαν ώστε να σωθούν όσα χελωνάκια τελικά μπόρεσαν. Οι εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα ζητούν να λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας τα οποία έχει προτείνει ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024