Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ανδρών στο σεξ

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ανδρών στο σεξ

Αποτέλεσμα του άγχους αλλά και της πίεσης που νιώθουν οι άνδρες είναι πολλές φορές να μην μπορούν να έχουν ικανοποιητική στύση ή να την χάσουν πριν ολοκληρωθεί η πράξη

To μεγαλύτερο άγχος των ανδρών στο σεξ είναι η αδυναμία απόδοσης. Οι άνδρες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις σεξουαλικές επιδόσεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται το άγχος τους και αυτό να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Αποτέλεσμα του άγχους αλλά και της πίεσης που νιώθουν οι άνδρες είναι πολλές φορές να μην μπορούν να έχουν ικανοποιητική στύση ή να την χάσουν πριν ολοκληρωθεί η πράξη.

Πιθανές αιτίες

Ένας από τους λόγους που οδηγούν σε στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι η κατανάλωση αλκοόλ και η προσπάθεια τεκνοποίησης.

Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι σε κάθε περίπτωση πολύ σημαντικός καθώς μια στρεσογόνος περίοδος είναι πολύ λογικά να οδηγήσει σε προβλήματα στο σεξ.

Ο φόβος για αδυναμία απόδοσης προκαλεί τις περισσότερες φορές στον άνδρα περισσότερα προβλήματα με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένας φαύλος κύκλος.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι τα αίτια της σεξουαλικής δυσλειτουργίας σε άνδρες κάτω των 35 ετών σπανίως είναι παθολογικά και αντιμετωπίζονται, αρκεί να σπάσει, ακόμη και με τη βοήθεια ειδικού, ο φαύλος κύκλος του φόβου και της απόγνωσης που πυροδοτεί το πρόβλημα.

Από την άλλη μεριά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να υποκρύπτονται συστηματικά παθολογικά αίτια όπως η αρτηριακή υπέρταση, ο διαβήτης, το μεταβολικό σύνδρομο, η υψηλή χοληστερόλη, αλλά και τοπικά ουρολογικά αίτια. Επειδή πρόκειται για παθήσεις που συχνά εξελίσσονται σιωπηρά χωρίς συμπτώματα, επιβάλλεται η συστηματική ετήσια παθολογική εξέταση. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν επισκεφτείτε έγκαιρα τον ειδικό.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024