Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτροκίνηση: Και η Xiaomi στην κούρσα των αυτόνομων αυτοκινήτων

Ηλεκτροκίνηση: Και η Xiaomi στην κούρσα των αυτόνομων αυτοκινήτων

Η εξαγορά, ύψους 77,37 εκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας

Με την εξαγορά της start-up Deepmotion ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιό του ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικών ειδών Xiaomi, σε μία κίνηση επέκτασης της δραστηριότητάς του πέρα από τα smartphone.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Μάρτιο η Xiaomi ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 10 δισ. δολάρια τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η εξαγορά, ύψους 77,37 εκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας στο πεδίο της τεχνολογίας με ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται το CNBC.

Η εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρείας θα δώσει ώθηση στην παραγωγή αυτοκινήτων με αυτονομία οδήγησης από την Xiaomi, κάτι στο οποίο, άλλωστε στρέφονται όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων νέας γενιάς.

Η κίνηση αυτή του κινεζικού κολοσσού, θα τον φέρει αντιμέτωπο με άλλους αντίστοιχους της Κίνας, σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς. Η Xiaomi θα έχει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Baidu, ακόμη και η Huawei, καθώς και κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Tesla, Xpeng και Nio.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της Deepmotion μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων αύξησης εσόδων κατά 64% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήτοι σε 13,5 δισ. δολάρια.

Τα smartphones αντιπροσώπευαν το 67,3% των συνολικών εσόδων, αλλά η εταιρεία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από κινητά τηλέφωνα κινούμενη προς άλλες συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΟΤ.gr

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024