Με την εξαγορά της start-up Deepmotion ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιό του ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικών ειδών Xiaomi, σε μία κίνηση επέκτασης της δραστηριότητάς του πέρα από τα smartphone.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Μάρτιο η Xiaomi ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 10 δισ. δολάρια τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η εξαγορά, ύψους 77,37 εκατομμυρίων δολαρίων στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας στο πεδίο της τεχνολογίας με ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται το CNBC.

Η εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρείας θα δώσει ώθηση στην παραγωγή αυτοκινήτων με αυτονομία οδήγησης από την Xiaomi, κάτι στο οποίο, άλλωστε στρέφονται όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ηλεκτρικών οχημάτων νέας γενιάς.

Η κίνηση αυτή του κινεζικού κολοσσού, θα τον φέρει αντιμέτωπο με άλλους αντίστοιχους της Κίνας, σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς. Η Xiaomi θα έχει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Baidu, ακόμη και η Huawei, καθώς και κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Tesla, Xpeng και Nio.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της Deepmotion μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων αύξησης εσόδων κατά 64% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήτοι σε 13,5 δισ. δολάρια.

Τα smartphones αντιπροσώπευαν το 67,3% των συνολικών εσόδων, αλλά η εταιρεία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από κινητά τηλέφωνα κινούμενη προς άλλες συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΟΤ.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr