Η ζήλια και η κτητικότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό συνιστά αρνητικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων. Μάλιστα, πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μην σκέφτονται λογικά και να δημιουργούν φανταστικά σενάρια στο μυαλό τους, δημιουργώντας προβλήματα στους γύρω τους.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν κάποια ζώδια, τα οποία έχουν… τη ζήλεια στο αίμα τους.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά:

Ταύρος

Είναι της σχέσης, του συναισθήματος και του έρωτα. Αν δεν τα έχει αυτά στην καθημερινότητά του, νιώθει ότι κάτι ουσιαστικό του λείπει. Η φοβία του ωστόσο να τον κερατώσουν και να του είναι άπιστοι, τον κάνουν πολλές φορές τρομερά ανασφαλή.

Μπορεί να μη στέλνει μηνύματα γιατί νιώθει τόσο άσχημα από τις αρνητικές σκέψεις που κάνει, που δε θέλει να σου το δείξει. Όταν σου πει ότι ζηλεύει, θα στο δείξει με πολύ ευγενικό τρόπο. Όλη αυτή η αμυντική του στάση ωστόσο εσένα θα σε κουράσει αρκετά.

Αιγόκερως

Κι όμως όσο κυνικός και ρεαλιστής να δείχνει, άλλο τόσο ζηλεύει. Επειδή έχει μάθει κατά βάση να είναι μόνος του και χωρίς σχέση, φοβάται την απιστία επειδή θέλει να ξέρει ότι ο χρόνος που περνάει μαζί σου δεν πάει κάπου χαμένος, αλλά αποτελεί μία καλή επένδυση.

Άπαξ και του μπει η ζήλια στο μυαλό δεν του φεύγει εύκολα. Θέλει συχνά να του υπενθυμίζεις τι νιώθεις για αυτόν, διαφορετικά θα αρχίσει να φοβάται πως έχεις αμφιβολίες. Επιπλέον προτιμά κατά βάση να είναι ήρεμος αλλά όταν σκέφτεται αρνητικά, απομακρύνεται πολύ.

Σκορπιός

Το πιο ζηλιάρικο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και με διαφορά. Έχει έντονες εκδηλώσεις κτητικότητας, μανίας μη χάσει αυτό που του «ανήκει». Προσπαθεί συνέχεια να κατέχει τον σύντροφό του μέχρις ότου εκείνος να μην αντέχει άλλο και να φύγει.

Αν ο/- η σύντροφός τους έχει καριέρα, περνάει καλά μόνος-η και δεν τους έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, δε μπορούν να το διαχειριστούν. Η ζήλια τους θα εκδηλωθεί είτε με πολλά και έντονα ξεσπάσματα θυμού, είτε πλήρη απουσία και αποστασιοποίηση.

Καρκίνος

Οι καρκίνοι είναι τόσο ευαίσθητοι και εμπιστεύονται τόσο δύσκολα, που η ζήλια για αυτούς είναι κάτι το καθημερινό. Η ζήλια τους πηγάζει από την ανασφάλεια είτε ότι δεν είναι «αρκετοί», είτε ότι θα τους «κερατώσουν» με αποτέλεσμα να φοβούνται.

Κανείς δε θέλει να δει τον Καρκίνο να νευριάζει. Θα κάνει ολόκληρο show με χειριστικό δράμα και θα πετάει πληροφορίες που είχε ακούσει την τάδε ημέρα τον τάδε μήνα. Έχει τέλεια μνήμη και τη χρησιμοποιεί συνέχεια για να βγει από πάνω σε συζήτηση που έχει να κάνει με τη ζήλια και όχι μόνο.

Ιχθύς

Ζηλεύει αρκετά αλλά το δείχνει κατά διαστήματα και με ξεσπάσματα. Ο Ιχθύς φοβάται πως θα του συμβεί αυτό το οποίο ο ίδιος κάνει ήδη στον σύντροφό του. Δεν απατάει γενικά αλλά θα το κάνει όταν δεν έχει την επιβεβαίωση και γεμίζει ανασφάλειες από τη σχέση του.

Ο Ιχθύς πιθανόν να κλάψει κατά τη διάρκεια μίας σκηνής ζηλοτυπίας που θα προκαλέσει. Θα κλάψει γιατί νιώθει και άβολα με τον ίδιο του τον εαυτό αλλά και γιατί «έπεσε στα μάτια» του άλλου. Ένα μεγάλο αρνητικό, είναι ότι ζηλεύει το παραμικρό ακόμα και αν είναι το πιο ασήμαντο πράγμα. Επίσης συχνά κάνει σενάρια ότι τον απατούν, ενώ ο άλλος μπορεί απλά να κάνει μπάνιο, να τρώει κλπ.

TAGS:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο