Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανέστης Βλάχος - Ο εγγονός του συγκινεί μιλώντας για τις τελευταίες ώρες του ηθοποιού

Ανέστης Βλάχος – Ο εγγονός του συγκινεί μιλώντας για τις τελευταίες ώρες του ηθοποιού

Ο Ανέστης Βλάχος, που έχει πάρει το όνομα του ηθοποιού, είναι πολύ υπερήφανος για τον διάσημο παππού του

Ο Ανέστης Βλάχος, ο πιο αγαπημένος «κακός» του παλιού ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, σε ηλικία 87 ετών. Ο χαμός του σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, τους συναδέλφους του, όπως ο Νίκος Ξανθόπουλος που τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα, αλλά και στον απλό κόσμο που τον λάτρεψε μέσα από τους ρόλους του.

Ο εγγονός του, Ανέστης Βλάχος Junior μιλά στο TLIFE για την απώλεια του πολυαγαπημένου του παππού, σημειώνοντας πως οι τελευταίες ημέρες του σπουδαίου ηθοποιού ήταν μοναχικές.

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν δύσκολες και μοναχικές, γιατί πέσαμε στην περίπτωση στον διπλανό θάλαμο να έχει κρούσμα covid-19 και μας απαγόρευσαν το επισκεπτήριο. Δυστυχώς ο παππούς μου αυτές τις φρικτές ώρες που ήταν οι τελευταίες του ήταν ολομόναχος. Δεν είχε κάποιον να του κρατήσει το χέρι. Ενώ ο παππούς μου δεν είχε κάτι τέτοιο, με την όλη αυτή κατάσταση, ήμασταν κι εμείς μια παράπλευρη απώλεια του κοροναϊού, λόγω ότι δε μπορέσαμε να του συμπαρασταθούμε στις τελευταίες του στιγμές», δηλώνει συγκινημένος.

«Αν και γνωρίζουμε ότι ο θάνατος είναι το φυσικό μας τέλος και είναι κάτι που κανένας άνθρωπος δε μπορεί να το αποφύγει, η απώλεια ενός οικείου προσώπου είναι κάτι που πάντοτε μας θλίβει, που μας πονάει. Ειδικά όταν γίνεται αναπάντεχα. Είχαμε κάποιες αχτίδες ελπίδας, όπως μας είχαν δώσει οι γιατροί, ότι μπορούσε δηλαδή να πάρει μέχρι και εξιτήριο, ακόμα και με τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να είχε στο σπίτι» επισημαίνει ο Ανέστης Βλάχος Junior, ο οποίος είδε τον παππού του πέντε ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως εξομολογείται, ο Ανέστης Βλάχος, ο οποίος «είχε συμβιβαστεί με την ιδέα του θανάτου» – όπως μας λέει-, του είχε δώσει πολλές συμβουλές.

«Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μου είχε πει σε περίοδο που ήταν καλά και το κουβαλάω μέσα μου είναι ότι “εγώ δεν κατάφερα να δημιουργήσω περιουσία που θα σου αφήσω, όμως θα σου αφήσω ένα τίμιο όνομα. Είναι πολύ πιο σπουδαία παρακαταθήκη αυτό για σένα. Φρόντισε, όπως θα το πάρεις, έτσι να το παραδώσεις. Αυτό για εμένα ήταν ένα σημαντικό μάθημα ζωής, που κρατάω ακόμα μέσα μου.
Όλα όσα μου είχε πει έχουν να κάνουν με την τιμιότητα και την ευσυνειδησία. Δηλαδή να είμαι τίμιος και όχι απατεώνας, να βοηθάω όσο μπορώ τον κόσμο και να έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για εμένα».

Ο Ανέστης Βλάχος junior καταλήγει στο TLIFE: «Νιώθω μεγάλη περηφάνεια και ευθύνη που έχουμε το ίδιο όνομα. Πέρα από τις καριέρες, όποιες κι αν είναι, είναι η σπουδαιότητα του ανθρώπου και η ιδιαίτερη σχέση που είχε αναπτύξει με τον κόσμο. Όλη την περίοδο της νοσηλείας του, αλλά και τώρα, υπάρχει ένας καταιγισμός αγάπης. Είναι συγκλονιστικό αυτό που λαμβάνουμε από χθες το πρωί. Το οξύμωρο είναι -και το λένε πολλοί από όσο μπόρεσα να δω- πως παρά το γεγονός ότι έπαιζε τους ρόλους του “κακού”, κατάφερε να είναι συμπαθής κι αγαπητός. Νομίζω ότι είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό για έναν άνθρωπο που έπαιζε τέτοιους ρόλους να έχει αγαπηθεί τόσο πολύ».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024