Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αποκάλυψε φιλόδοξο σχέδιο 28 δισεκατομμυρίων ραντ (1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την οικονομική αξιοποίηση της κάνναβης.

Το σχέδιο θα μπορούσε δυνητικά να δημιουργήσει έως και 25.000 θέσεις εργασίας και να βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Το Τμήμα Γεωργίας, Μεταρρύθμισης της Γης και Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την εκβιομηχάνιση και την εμπορευματοποίηση της κάνναβης, στηριζόμενο στα πρότυπα σημαντικών παραγωγών όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Μεξικό και η Κίνα.

Το σχέδιο προβλέπει ενθάρρυνση της καλλιέργειας κάνναβης για εφαρμογές που κυμαίνονται από φάρμακα και τρόφιμα έως την ψυχαγωγική χρήση.

Προσπαθεί τώρα να αυξήσει τον όγκο και την ποικιλία κάνναβης που παράγεται για τοπικές και εξαγωγικές αγορές.

«Η ίδρυση της βιομηχανίας κάνναβης θα οδηγήσει στη διαφοροποίηση της οικονομίας και έτσι θα αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στον περιορισμό της φτώχειας», ανέφερε το υπουργείο, κατά την παρουσίαση του σχεδίου στη Βουλή.

Μάλιστα, προσδιορίζει ως τις κύριες προκλήσεις για τη βιομηχανία, τους νομοθετικούς περιορισμούς αλλά και «την απειλή εξαγοράς ή κυριαρχίας» από καλά χρηματοδοτούμενες εταιρείες και ομίλους φαρμακείων.

Η Νότια Αφρική νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για προσωπική χρήση το 2018.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr