Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάνναβη: Η Νότια Αφρική ανακοινώνει επενδύσεις 1,9 δισ. δολαρίων

Κάνναβη: Η Νότια Αφρική ανακοινώνει επενδύσεις 1,9 δισ. δολαρίων

Το σχέδιο θα μπορούσε δυνητικά να δημιουργήσει έως και 25.000 θέσεις εργασίας και να βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, λέει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αποκάλυψε φιλόδοξο σχέδιο 28 δισεκατομμυρίων ραντ (1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την οικονομική αξιοποίηση της κάνναβης.

Το σχέδιο θα μπορούσε δυνητικά να δημιουργήσει έως και 25.000 θέσεις εργασίας και να βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Το Τμήμα Γεωργίας, Μεταρρύθμισης της Γης και Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την εκβιομηχάνιση και την εμπορευματοποίηση της κάνναβης, στηριζόμενο στα πρότυπα σημαντικών παραγωγών όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Μεξικό και η Κίνα.

Το σχέδιο προβλέπει ενθάρρυνση της καλλιέργειας κάνναβης για εφαρμογές που κυμαίνονται από φάρμακα και τρόφιμα έως την ψυχαγωγική χρήση.

Προσπαθεί τώρα να αυξήσει τον όγκο και την ποικιλία κάνναβης που παράγεται για τοπικές και εξαγωγικές αγορές.

«Η ίδρυση της βιομηχανίας κάνναβης θα οδηγήσει στη διαφοροποίηση της οικονομίας και έτσι θα αυξήσει την οικονομική ανάπτυξη, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στον περιορισμό της φτώχειας», ανέφερε το υπουργείο, κατά την παρουσίαση του σχεδίου στη Βουλή.

Μάλιστα, προσδιορίζει ως τις κύριες προκλήσεις για τη βιομηχανία, τους νομοθετικούς περιορισμούς αλλά και «την απειλή εξαγοράς ή κυριαρχίας» από καλά χρηματοδοτούμενες εταιρείες και ομίλους φαρμακείων.

Η Νότια Αφρική νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για προσωπική χρήση το 2018.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024