Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Οριστική άδεια από τον FDA στο εμβόλιο της Pfizer τη Δευτέρα

Κοροναϊός – Οριστική άδεια από τον FDA στο εμβόλιο της Pfizer τη Δευτέρα

Η οριστική άδεια του εμβολίου κατά του κοροναϊού της Pfizer ανοίγει τον δρόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε περισσότερους κλάδους.

Η πολυαναμενόμενη οριστική άδεια του FDA στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού και συγκεκριμένα για αυτό της Pfizer αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Μία εξέλιξη που αλλάζει πολλά δεδομένα, καθώς όπως είπε και ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίντος Τριανταφυλλίδης, καταρρίπτεται ένα από τα λεγόμενα όσων δεν θέλουν να τους χορηγηθεί το εμβόλιο, γιατί είναι πειραματικό.

Παράλληλα η συγκεκριμένη εξέλιξη, η έγκριση δηλαδή, από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, αναμένεται να ανοίξει ακόμα περισσότερο, την υπόθεση υποχρεωτικός εμβολιασμός. Σύμφωνα με το Reuters η έγκριση θα είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή, 20 Αυγούστου, αλλά μετατέθηκε για τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου, λόγω κάποιων διαδικαστικών θεμάτων.

Στις ΗΠΑ η έκριση του εμβολίου της Pfizer θα οδηγήσει στον άμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό στον στρατό και θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο έλαβε κατεπείγουσα άδεια τον Δεκέμβριο και πάνω από 203 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μόνο στις ΗΠΑ.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε πριν από μερικές ημέρες πως η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ελλάδα βρίσκεται για την ώρα μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, η οποία θέλει περισσότερα δεδομένα, προκειμένου να πάρει κάποια απόφαση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024