Πολύ δύσκολος ήταν ο προηγούμενος 1,5 χρόνος για όλους. Η καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού επηρέασαν την πλειοψηφία των πολιτών και τους έκαναν να ζουν την καθημερινότητα με τον δικό τους τρόπο. Ένας από αυτούς είναι και ο Νίκος Δερτίλης.

Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και απάντησε, μεταξύ άλλων, για το κίνημα metoo αλλά και για το lockdown.

Καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου. Ποια είναι η γνώμη σου για όλα όσα έχουν γίνει; Έχεις βιώσει ανάλογη συμπεριφορά;

Τα καταδικάζω. Πρέπει να μιλάμε όταν συμβαίνουν αυτά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ναι, το έχω βιώσει μια φορά από σκηνοθέτη που μας πρόσβαλε όλους τους ηθοποιούς με πολύ άσχημο τρόπο. Του το γύρισα πολύ γενναιόδωρα πίσω και σηκώθηκα κι έφυγα. Με πείραξε που ήμουν ο μόνος που μίλησα. Πάνω στον τσακωμό απευθύνθηκα στους υπόλοιπους ηθοποιούς λέγοντάς τους «καλά ρε, δεν μιλάτε, δεν σας προσβάλλουν αυτά που μας λέει;». Σιγή από όλους.

Τι σε φοβίζει;

Ο εγωισμός μου και η ιδέα του να χάσω τους ανθρώπους από κοντά μου και να μείνω μόνος. Μου αρέσει η μοναχικότητα, με φοβίζει η μοναξιά.

Πώς βίωσες την περίοδο της καραντίνας; Τι έκανες για να περνάει ο χρόνος σου;

Αρκετά δύσκολα. Είχα μια έντονη αίσθηση ότι μου κλέψανε τη ζωή. Η μόνη παρηγοριά ήταν πως ήμασταν όλοι μαζί σε αυτό. Έκανα ότι πίστευα πως θα βοηθήσει, από περπάτημα, τρέξιμο, μπάσκετ, ταινίες, έως και να κοιτάω απλά το ταβάνι, βουλιάζοντας στο κενό μέσα μου. Με γλίτωσε ότι στο σπίτι μου έχω θέα όλη την Αθήνα και βλέπω πολύ ουρανό. Επίσης έκανα διαδικτυακά μαθήματα θεατρικής γραφής και άρχισα να γράφω ένα θεατρικό έργο και κάποια σενάρια και ταινίες μικρού μήκους.

Φοβήθηκες την πανδημία ή είσαι από αυτούς που το αντιμετώπισαν με ψυχραιμία;

Ασφαλώς και φοβήθηκα και θύμωσα και έπεσα πολύ ψυχολογικά και ένιωθα πως δεν μπορώ να πάρω οξυγόνο. Νομίζω επιστράτευσα όλες μου τις δυνάμεις για να επιβιώσω.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο