Στους προνομιούχους που κατάφεραν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν μετά την επέλαση των Ταλιμπάν, η διάσημη Αφγανή τραγουδίστρια που Aryana Sayeed. Η αναγνωρισιμότητά της και οι διασυνδέσεις της έπαιξαν προφανώς καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση μιας θέσης σε κάποιο από τα αεροπλάνα που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Στο πρώτο μήνυμά της στα social δηλώνει ανακουφισμένη και έτοιμη να μοιραστεί με όσους την ακολουθουν τις στιγμές που έζησε τις τελευταίες ημέρες στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η ποπ σταρ διέφυγε με αμερικανικό αεροπλάνο στην Τουρκία.

«Αφού έφτασα στο σπίτι, το μυαλό και τα συναισθήματα μου ηρέμησαν, μετά τις συγκλονιστικές στιγμές των τελευταίων ημερών. Έχω πολλές ιστορίες να μοιραστώ μαζί σας», ήταν το πρώτο μήνυμα της 36χρονης, όταν αφίχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Θέλοντας να δείξουν ένα καθησυχαστικό πρόσωπο και να πείσουν ότι έχουν αλλάξει, οι Ταλιμπάν δεσμεύτηκαν την Τρίτη “να αφήσουν τις γυναίκες να εργαστούν”, προτού προσθέσουν “σύμφωνα με τις αρχές του Ισλάμ”, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εκπρόσωπός τους, ο Σουχάι Σαχίν, δήλωσε ότι η μπούρκα δεν θα είναι πλέον αυτήν την φορά υποχρεωτική.

Επίσης βεβαίωσε ότι θα επιτρέπεται στις γυναίκες να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο.

Τα σχολεία θηλέων θα παραμείνουν επίσης ανοιχτά.

Ωστόσο πολλοί Αφγανοί και εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους απέναντι στις δεσμεύσεις αυτές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο