Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κάποιο καλοκαίρι...» - Επτά tips για να κρατήσει ο έρωτάς σας και το χειμώνα

«Κάποιο καλοκαίρι…» – Επτά tips για να κρατήσει ο έρωτάς σας και το χειμώνα

H σχέση μπορεί να καταλήξει σε χωρισμό

Ξέρουμε ότι το καλοκαίρι μπορεί να είναι η πιο εκρηκτική εποχή, όπως ξέρουμε ότι η πιο θερμή εποχή του χρόνου δεν διαρκεί για πάντα. Και με το τέλος του καλοκαιριού έρχεται και το τέλος του καλοκαιρινού έρωτα.

Ναι, η σχέση μπορεί να καταλήξει σε χωρισμό.

Εάν θέλεις όμως η σχέση σου να κρατήσει και στο υπόλοιπο διάστημα του χρόνου, σου έχουμε κάποιους εύκολους τρόπους για να το επιτύχεις αυτό.

Να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις

Το καλοκαίρι, από την φύση του, είναι η εποχή που νιώθεις πιο ελεύθερος και πιο χαρούμενος από ποτέ. Αν θες, λοιπόν, να κρατήσεις την καλοκαιρινή σου σχέση, φρόντισε να κάνεις ουσιαστικές συζητήσεις με την σχέση σου. Προσπάθησε να μιλήσεις με την σχέση σου για πράγματα που είναι σημαντικά για σένα σε έναν βαθύτερο βαθμό. Μ’ αυτό το τρόπο θα συνδεθείς μαζί του παραπάνω και η σχέση θα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Κάντε δραστηριότητες που είναι άσχετες με το καλοκαίρι

Δημιούργησε εμπειρίες με τον άνθρωπό σου που δεν περιστρέφεται ολοκληρωτικά γύρω από μια παραλία, από τα κοκτέιλ και τον ήλιο. Αυτό αυτόματα θα μεταφραστεί στο μυαλό του συντρόφου σου ως ότι παίρνεις την σχέση σας στα σοβαρά και ότι θες κάτι παραπάνω. Αυτό δίνει στο σύντροφό σου την δυνατότητα να καταλάβει πώς θα είναι το να βγαίνει μαζί σου και σε περιόδους που δεν είναι καλοκαίρι.

Γνώρισε τον στους φίλους σου

Όσο δελεαστικό και αν είναι να περάσεις τις καλοκαιρινές νύχτες σας μόνο οι δυό σας, τώρα είναι η ώρα να κοινωνικοποιηθείς. Σύστησέ τον στους φίλους σου και κανόνισε να βρίσκεστε όλοι μαζί συχνά. Εάν γίνει μέρος της παρέας, είναι πιο πιθανό να θέλει να κρατήσει αυτή η σχέση περισσότερο από ένα καλοκαίρι.

Μην θεωρείς τον καλοκαιρινό σου έρωτα ως το κέντρο του κόσμου

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως παθαίνουν εμμονή με τον σύντροφο που γνωρίζουν, εφόσον η ντοπαμίνη ή αλλιώς η ορμόνη του έρωτα, είναι πολύ ψηλά, ειδικά το καλοκαίρι που τα θετικά συναισθήματα είναι σε έξαρση.  Μην βάλεις στην άκρη τον εαυτό σου. Μην ξεχάσεις να ζεις την ζωή σου και χωρίς τον σύντροφό σου. Βγες με τους φίλους σου. Συνέχισε να κάνεις πράγματα που απολαμβάνεις και που δεν περιέχουν τον καλοκαιρινό σου έρωτα. Το να περνάτε ώρες χωριστά μπορεί να βοηθήσει να βαθύνετε την σχέση.

Θέσε τις προτεραιότητές σου

Αν θες να διαρκέσει ο καλοκαιρινός σου, άφησε το σύντροφό σου να δει ότι έχεις προτεραιότητες στην ζωή σου και ότι βάζεις στόχους για το μέλλον σου. Αν δεν δείχνεις ότι έχεις ασχολίες, ο έρωτάς σου δεν θα σε πάρει στα σοβαρά. Το να θέτεις στόχους και να προσπαθείς σκληρά να τους επιτύχεις, παρά την καλοκαιρία, είναι όμορφο. Έτσι, συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου και σταμάτα να επιτρέπεις στην εποχή να σε ξεμυαλίζει.

Μοιράσου τα συναισθήματά σου

Αυτό μπορεί να είναι προφανή, αλλά δεν το κάνουν συχνά οι άνθρωποι. Για αυτό το λόγο, πες του τι νιώθεις, πες του ότι θα ήθελες να συνεχίσετε να βλέπεστε και μετά το καλοκαίρι, και ρώτα τον αν νιώθει το ίδιο και αυτός. Μπορεί να είναι τρομακτική ως σκέψη, αλλά πάρε το ρίσκο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Επιπλέον, είναι πολύ καλύτερο από το να περάσεις όλο τον υπόλοιπο χρόνο και να αναρωτιέσαι τι δεν πήγε καλά.

Κάντε σχέδια για το φθινόπωρο

Είναι ωραίο να έχετε κάποια σχέδια καθώς έρχεται το τέλος του καλοκαιριού. Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο σας θα ξέρετε ότι έχετε κάτι να περιμένετε να κάνετε μαζί.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο. Μπορεί να είναι μια παράσταση στο θέατρο ή στο Ηρώδειο ή μια συναυλία. Μην συμπεριφέρεσαι στην σχέση σου σαν να έχει ημερομηνία λήξης και κάνε σχέδια για το κοντινό μέλλον.

Εάν δεν θέλεις η σχέση σου να διαρκέσει μόνο όσο είναι το καλοκαίρι, τότε μην συμπεριφέρεσαι σαν να θες κάτι τέτοιο. Να την αντιμετωπίζεις σαν μια σχέση με αξία. Χαλάρωσε και μην πιέζεσαι να κάνετε τα πάντα μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Εάν είναι γραφτό να εξελιχθεί σε κάτι σπουδαίο, θα γίνει.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024