Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Apple Pay δημοφιλέστερο μέσο για συναλλαγές μέσω κινητού στις ΗΠΑ

To Apple Pay δημοφιλέστερο μέσο για συναλλαγές μέσω κινητού στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την εταιρεία Pulse, μέσω της υπηρεσίας πληρωμών της Apple διεκπεραιώθηκαν το 92% των συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Apple Pay φαίνεται σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ότι κυριάρχησε στην αμερικανική αγορά συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου για το 2020, μία χρονιά που συνολικά ο τομέας γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη λόγω των ιδιαιτεροτήτων που επέβαλλε η πανδημία.

Σύμφωνα με την εταιρεία Pulse, μέσω της υπηρεσίας πληρωμών της Apple διεκπεραιώθηκε το 92% των συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της Pulse (2021 Debit Issuer Study), συνολικά έγιναν περί τις δύο δισεκατομμύρια συναλλαγές μέσω καρτών σε κινητά τηλέφωνα το 2020, χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Apple Pay, Samsung Pay και Google Pay. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη αγορά είχε ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 51%, με την πλατφόρμα Apple Pay να κερδίζει τη μερίδα του λέοντος έναντι του ανταγωνισμού.

Σε σύγκριση με το Apple Pay, οι λύσεις Samsung Pay και Google Pay κέρδισαν το 5% και 3% της αμερικανικής αγοράς, αντίστοιχα. Επιπλέον, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύεται ότι οι καταναλωτές πραγματοποίησαν λιγότερες μεν συναλλαγές, αλλά αυτές ήταν μεγαλύτερες σε ποσά.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του Apple Pay κατά τη διάρκεια του 2020 έπαιξε και η ευρεία αποδοχή από τις αλυσίδες καταστημάτων. Από τις 100 κορυφαίες εμπορικές φίρμες των ΗΠΑ οι 74 κάνουν αποδεκτή τη συγκεκριμένη μορφή συναλλαγής, ενώ το 65% του συνόλου των φυσικών καταστημάτων λιανικής υποστηρίζουν την υπηρεσία, σύμφωνα με την Pulse.

Προφανώς τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με το πρώτο διάστημα λανσαρίσματος του Apple Pay, όταν ελάχιστες αλυσίδες και ακόμη λιγότεροι μεμονωμένοι έμποροι υποστήριζαν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα πληρωμών. Υπενθυμίζεται ότι το Apple Pay λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ το 2014 και έκτοτε έχει επεκταθεί και σε ορισμένες ακόμη χώρες. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα για ασφαλείς ανέπαφες πληρωμές και πληρωμές in-app.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024