Ξέρατε ότι ο τρόπος που πληκτρολογείτε είναι μοναδικός;

Μια νεοϋορκέζικη εταιρεία το ξέρει πολύ καλά, και έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή μέσω της οποίας… μπορεί να σας αναγνωρίσει.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται (τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε) για κακόβουλους σκοπούς, αλλά ως μέτρο προστασίας από τους hackers.

Πρόκειται για την εφαρμογή typingDNA που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από κινητά όσο και από  υπολογιστή, ως επιπλέον δικλείδα ασφαλείας πέραν των κωδικών σας.


Οι χρήστες καλούνται να γράψουν μόλις δυο φορές μια φράση. Η εφαρμογή «διαβάζει» τον τρόπο που πληκτρολογούν μέσα από αυτές τις φράσεις και στη συνέχεια είναι σε θέση να καταλάβει αν, για παράδειγμα, ο σωστός κωδικός που έβαλαν για να μπουν στο Facebook μπήκε από τους ίδιους ή… από έναν ζηλιάρη σύζυγο.

Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και για την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία, διασφαλίζοντας πως δεν θα υπάρξει κάποιος που θα σας κλέψει την ταυτότητα για δικούς του σκοπούς.

Πώς το πετυχαίνει;

Η πλατφόρμα της TypingDNΑ – που πλέον έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη αλλά ξεκίνησε από τη Ρουμανία – καταγράφει δυναμικά στατιστικά για τα πλήκτρα που πιέζουν οι χρήστες και στη συνέχεια τα μετατρέπει σε μοτίβα. Τα μοτίβα αυτά αναλύονται και διασταυρώνονται σε σχέση με άλλα μοτίβα που συλλέγει από άλλους χρήστες. Όπως τονίζει η εταιρεία, ο τρόπος που πληκτρολογούμε δεν είναι μόνο μοναδικός, αλλά και δύσκολο να αντιγραφεί.

Στην πραγματικότητα, είναι τόσο συγκεκριμένος που αποκαλύπτει ακόμη και πράγματα για το φύλο και την ηλικία μας.

 Η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να αναγνωρίσει τους εισβολείς σε κάτω από 100 χαρακτήρες που πληκτρολογούνται.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο