Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλάτσι - Διαστάσεις παίρνει το θέμα με τον αστυνομικό που σκότωσε σκύλο - Τι λέει η ΓΑΔΑ και ο ιδιοκτήτης του ζώου

Γαλάτσι – Διαστάσεις παίρνει το θέμα με τον αστυνομικό που σκότωσε σκύλο – Τι λέει η ΓΑΔΑ και ο ιδιοκτήτης του ζώου

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ κάνει λόγο για άμυνα από την πλευρά του αστυνομικού που πυροβόλησε τον σκύλο στο Γαλάτσι, ενώ ο ιδιοκτήτης του ζώου αναφέρει ότι ο άνδρας γονάτισε και στόχευσε το πιτ μπουλ στην καρδιά

Διαστάσεις παίρνει το θέμα με τον πυροβολισμό σκύλου από αστυνομικό στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ο σκύλος δάγκωσε τον αστυνομικό και στη συνέχεια εκείνος αμυνόμενος τον πυροβόλησε. Οι ιδιοκτήτες από την άλλη μιλούν για «εν ψυχρώ δολοφονία» και γνωστοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε μήνυση.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του σκύλου αναφέρουν πως ο αστυνομικός, έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και στόχευσε τον σκύλο στην καρδιά όταν εκείνος τον πλησίασε με παιχνιδιάρικη διάθεση.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο, καθώς τους κάλεσε ένοικος της πολυκατοικίας που είχε διένεξη με το ζευγάρι ιδιοκτητών των δύο πιτ μπουλ.

Τα σκυλιά έμεναν στην ταράτσα της πολυκατοικίας, και σύμφωνα πάντα με όσα λέει ο ιδιοκτήτης του ζώου, υπήρχε έγγραφη συναίνεση των ενοίκων για να παραμένουν σε αυτό το σημείο.

Με ανάρτησή της η ιδιοκτήτρια του ζώου αναφέρει πως σκοπεύει να υποβάλει μήνυση στον αστυνομικό.

Η ΓΑΔΑ έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα.

«Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό για να ελέγξει την καταγγελία και οι αστυνομικοί, μαζί με την καταγγέλλουσα και τον ιδιοκτήτη ανέβηκαν στην ταράτσα, όπου ήταν τα δύο πίτμπουλ.

Εκεί όμως υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των ζώων και της γυναίκας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι τον έναν αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος, (όπως επισημαίνεται από την ΓΑΔΑ), πυροβόλησε το ζώο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Το περιστατικό χρήζει αναμφίβολα περισσότερων απαντήσεων που οφείλει να δώσει η ΕΛ.ΑΣ. μετά και τη διενέργεια της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ιδιοκτήτης: Γονάτισε, στόχευσε και πυροβόλησε

Μιλώντας στο protothema.gr, ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι «το όλο θέμα δημιουργήθηκε από μια οφειλή κοινοχρήστων που δεν ήθελε να καταβάλει μια ένοικος της πολυκατοικίας».

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και ιδιοκτήτη του νεκρού πιτμπουλ, Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, η εν λόγω ένοικος κάλεσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δήθεν την απείλησε, επειδή δεν δεχόταν να πληρώσει οφειλή κοινόχρηστων από τον περασμένο Νοέμβριο. «Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, ζήτησε να ανέβουν όλοι μαζί στην ταράτσα για να τσεκάρει τον ηλιακό θερμοσίφωνά της» λέει ο κ Νικολαΐδης.

«Της είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνει, όμως εκείνη επέμενε, με προφανή σκοπό να με «καρφώσει» στην αστυνομία για τα δυο σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, που έχω στην ταράτσα, παρά το ότι γνωρίζει πως έχω υπογεγραμμένο χαρτί απ’ όλους τους ενοίκους για να τα κρατάω εκεί, με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Είχα φτιάξει σκυλόσπιτα και κοιμόντουσαν εκεί» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης των πίτμπουλ, «είχαν ανέβει ήδη δυο-τρεις αστυνομικοί στην ταράτσα όταν ανέβηκε ένας ακόμη, νεαρής ηλικίας και ανεκπαίδευτος, όπως αποδείχτηκε».

Και συνεχίζει: «Ο σκύλος πήδηξε προς το μέρος του, κουνώντας την ουρά του, δηλαδή με πρόθεση να παίξει. Το δάγκωμα στο πόδι του αστυνομικού έγινε με παιχνιδιάρικη διάθεση και μάλιστα ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικά μέχρι το γόνατο και στα δυο του πόδια. Κι όμως, αντέδρασε αψυχολόγητα. Έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024