Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλια - Τι δείχνουν τα αντισώματα για την αποτελεσματικότητά τους

Εμβόλια – Τι δείχνουν τα αντισώματα για την αποτελεσματικότητά τους

Έρευνα στα εμβόλια που έχει δημιουργήσει η Moderna δείχνει πόσο αποτελεσματικά είναι με βάση τις μετρήσεις στα αντισώματα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα εμβόλια του κοροναϊού. Σύμφωνα με μία αμερικανική έρευνα σε εμβολιασμένους με Moderna, τα επίπεδα των αντισωμάτων κατά του ιού στον οργανισμό αποτελούν έναν καλό δείκτη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Αυτή η διαπίστωση θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των κλινικών δοκιμών των εμβολίων στο μέλλον.

Οι επιστήμονες και οι ρυθμιστικές-εποπτικές Αρχές μέχρι σήμερα βασίζονται σε μεγάλες ελεγχόμενες με εικονικό εμβόλιο (πλασίμπο) κλινικές δοκιμές για να προσδιορίσουν κατά πόσο ένα νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 «δουλεύει». Όμως, όπως δείχνει η νέα μελέτη από επιστήμονες του Κέντρου Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και την εταιρεία Moderna, η μέτρηση του επιπέδου των αντισωμάτων στους εμβολιασμένους συνιστά, επίσης, ένα αντιπροσωπευτικό δείκτη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε έναν άνθρωπο.

Τι δείχνει η έρευνα

Η μελέτη, που ανέλυσε δεδομένα από κλινική δοκιμή σε 30.000 άτομα και η οποία ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, βρήκε ότι το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό στους εμβολιασμένους που έχουν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων. Αυτοί οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν στη συνέχεια από τον κοροναϊό.

Η εύρεση ενός υποκατάστατου αξιόπιστου δείκτη αποτελεσματικότητας των εμβολίων αναμένεται να επιταχύνει τις εγκρίσεις νέων εμβολίων στο μέλλον, χωρίς να χρειαστούν καν δαπανηρές και χρονοβόρες μεγάλες δοκιμές ελεγχόμενες με πλασίμπο, σύμφωνα με τον ερευνητή δρα Πίτερ Γκίλμπερτ του Ινστιτούτου Fred Hutchinson. Όπως ανέφερε, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση ανάλογων δεδομένων από τα εμβόλια Pfizer/BioNTech και AstraZeneca, διαμορφώνεται σταδιακά η πεποίθηση ότι όντως τα αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικός δείκτης του κατά πόσο τα εμβόλια κατά του κορονοϊού «δουλεύουν».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024