Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία - Η Μέρκελ παίρνει το όπλο της κατά των ανεμβολίαστων

Γερμανία – Η Μέρκελ παίρνει το όπλο της κατά των ανεμβολίαστων

Αυστηρά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων περιλαμβάνει το σχέδιο που θα υποβάλει σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ στη διάσκεψή της με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων.

Κατάργηση των δωρεάν τεστ για τον νέο κοροναϊό, συνεκτίμηση του αριθμού των κρουσμάτων με το ποσοστό των εμβολιασμένων και τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και πρόσβαση σε κλειστούς χώρους μόνο για τους εμβολιασμένους, τους αναρρώσαντες και ανθρώπους εμβολιασμένους με αρνητικό τεστ προβλέπει σχέδιο που θα υποβάλει σήμερα η καγκελαρία στη διάσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

Αυστηρά μέτρα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild και το δίκτυο RND, με το σχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στο πλαίσιο της διάσκεψης με αντικείμενο την πολιτική κατά της πανδημίας τους επόμενους μήνες, η Καγκελαρία προωθεί τον περιορισμό της παροχής δωρεάν τεστ για τον νέο κοροναϊό μόνο σε όσους δεν μπορούν, για ιατρικούς λόγους, να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, εγκύους και ανηλίκους.

Ως πιθανότερη ημερομηνία εφαρμογής του νέου μέτρου θεωρείται η 10η Οκτωβρίου, όταν θα έχουν πλέον όλοι τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Η είσοδος σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, εστιατόρια, χώρους λατρείας, αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα επιτρέπεται μόνο σε όσους είτε έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έχουν αναρρώσει από τη νόσο, ή υποβληθεί σε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Κατά τα δημοσιεύματα, ο νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ εντός του μήνα, αλλά μπορεί να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν, αν ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού είναι – ανέλπιστα – χαμηλός.

Παράταση της «κατάστασης πανδημίας»

Ως όριο για την εφαρμογή ή την αναστολή των μέτρων προτείνεται να τεθούν τα 35 ή τα 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ανά εβδομάδα, με κατώτατο όριο για τον εμβολιασμό στη χώρα το 75 ως 80%. Για την ώρα, η λήψη μέτρων γίνεται αυτόματα όταν ο δείκτης ξεπεράσει το 35.

Η καγκελαρία σκοπεύει μεταξύ άλλων να ζητήσει από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να παρατείνει την «κατάσταση πανδημίας» στη χώρα πέραν της 11ης Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρχει η νομική βάση που απαιτείται για τη λήψη των περιοριστικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024