Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί οι Insta λογαριασμοί ευαισθητοποιούν για το περιβάλλον 365 μέρες τον χρόνο

Αυτοί οι Insta λογαριασμοί ευαισθητοποιούν για το περιβάλλον 365 μέρες τον χρόνο

Δέκα και καλοί-Μήπως ήρθε η ώρα να τους ακολουθήσουμε;

Η κλιματική αλλαγή κάνει την παρουσία της τρομακτικά και επικίνδυνα αισθητή. Τις ευθύνες μας τις γνωρίζουμε καλά.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως μες στο 2021 στην Ελλάδα (μέσα σε διάστημα λίγων μηνών!) βιώσαμε χιονιά και παγετό, καύσωνα, βροχές και πλημμύρες, φωτιές.

Κάποιοι άνθρωποι και οργανισμοί, εντός και εκτός Internet, δεν ασχολούνται με την οικολογία μόνο όταν αυτή «καίει», αλλά την έχουν υιοθετήσει για τα καλά, ως στάση ζωής.

Οι παρακάτω δέκα λογαριασμοί ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν και παρακινούν για δράση υπέρ της φύσης και του περιβάλλοντος.

The Zero Waste Guide

Με εύκολα και απλά tips, σχεδιαγράμματα, χρήσιμες πληροφορίες και λεπτομερείς οδηγούς, το Zero Waste Living μπορεί να γίνει ένα βασικό «εργαλείο» για μια στροφή στον τρόπο ζωής μας και τις βλαβερές για το περιβάλλον συνήθειές μας.

C40cities

Το 70% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προέρχονται από τις μεγάλες πόλεις. Το C40 είναι λοιπόν ένα network όπου οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμοι ενώνονται μεταξύ τους και δεσμεύονται απέναντι στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, με συνεργασίες και διάφορες σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Βρίσκεται στον δέκατο χρόνο λειτουργίας του και έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να πείσει πάνω από 80 μεγαλουπόλεις στο να συνεργαστούν αρμονικά, να ανταλλάξουν απόψεις και πληροφορίες και τελικά, να φέρουν σημαντικές αλλαγές για την βιώσιμη ενέργεια.

View this post on Instagram

A post shared by C40 Cities (@c40cities)

Joel Sartore

O Joel Sartore είναι ένας από τους πιο φημισμένους φωτογράφους του κόσμου και ιδρυτής του National Geographic Photo Ark, ενός πρότζεκτ που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια με σκοπό να δείξει στον κόσμο την ομορφιά της βιοποικιλότητας και να εμπνεύσει τους αναγνώστες να δράσουν προς υπεράσπιση των ειδών υπό εξαφάνιση.

Στο προφίλ του παρελαύνουν εκατοντάδες είδη ζώων, πουλιών, φυτών και θαλάσσιων πλασμάτων που υπάρχουν στον κόσμο μας, πριν αυτά εξαφανιστούν από ανθρώπινα χέρια.

Oceana

To 1999, λιγότερο από το 0.5% των πηγών για την προστασία του περιβάλλοντος από ΜΚΟ ομάδες της Αμερικής αντιστοιχούσε στην διατήρηση και την προστασία των ωκεανών.

Για να ανεβάσουν αυτό το απαισιόδοξο στατιστικό, διάφοροι ακτιβιστές ίδρυσαν το Oceana, με σκοπό να συγκεντρωθούν αποκλειστικά στην προστασία των θαλασσών και να λανσάρουν σοβαρές καμπάνιες με βάση την επιστήμη, με αυστηρά deadline και πολύ συγκεκριμένους σκοπούς. Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, το Oceana έχει πάνω από 100 νίκες στο δυναμικό του και έχει καταφέρει να προστατεύσει πάνω από ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μίλια ωκεανού.

View this post on Instagram

A post shared by Oceana (@oceana)

Leonardo DiCaprio

Θεωρώντας τον εαυτό του πρώτα ακτιβιστή και στην συνέχεια ψυχαγωγό, ο σταρ ηθοποιός έχει αφιερώσει ολόκληρη την πλατφόρμα του στην ενημέρωση σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την περιβαντολλογική προστασία, μέσα από σημαντικές συνεργασίες, αποστολές και την δική του ΜΚΟ οργάνωση, The Leonardo DiCaprio Foundation.

Every Day Climate Change

Mία μεγάλη και ποικιλόμορφη ομάδα φωτογράφων από κάθε μέρος του κόσμου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μέσα από τους φωτογραφικούς φακούς τους, δείχνοντας πώς το φαινόμενο εξαπλώνεται σε κάθε ήπειρο και πολιτισμό.

Τρομερό.

Public Lands Hate You

Το Public Lands Hate You υπογραμμίζει όλους τους τρόπους με τους οποίος ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται και καταστρέφει την φύση για προσωπικό του κέρδος, παρουσιάζοντας όχι μόνο τις γνωστές μεθόδους που οι περισσότεροι γνωρίζουμε αλλά αποκαλύπτοντας και άλλες, πιο ύπουλες τακτικές τις οποίες ακολουθούν οι πάντες: από μεγαλοεταιρίες μέχρι και influencers.

United Nations Environment Programme

Εκτός από βασικές πληροφορίες που θα φανούν σε όλους μας χρήσιμες, το United Nations Environment Programme λανσάρει μεγάλα και μικρότερα προγράμματα με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος παγκοσμίως και  παρέχουν όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε.

Stand For Trees

Πρόκειται για μία οργάνωση με σκοπό να προστατέψει τα τροπικά δάση και το οικοσύστημα το οποίο αναπτύσσεται μέσα τους, κάνοντας τον κάθε έναν από εμάς να συμμετέχει με τον τρόπο του.

ΝASA Climate Change

Για την πιο τεκμηριωμένη ενημέρωση γύρω από την κλιματική αλλαγή, οι επιστήμονες της NASA  παρουσιάζουν το πρόβλημα όσο πιο λογικά και «μαθηματικά» γίνεται, όντας παράλληλα απολύτως κατανοητοί.

*Με πληροφορίες από OneOfus.gr

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024