Τη στιγμή που η Αττική εξακολουθεί να φλέγεται, πολλοί είναι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τα πυρόπληκτα ζώα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση της φιλοζωικής οργάνωσης Dog’s Voice, είναι απολύτως απαραίτητο να σταματήσουν οι απόπειρες προσέλευσης εθελοντών στις πυρόπληκτες ζώνες, καθώς κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτή τη στιγμή.

Αντ’ αυτού, η φιλοζωική οργάνωση μέσω της ανάρτησής της ενημέρωσε τους πολίτες για τις δομές που δημιουργούνται για την προστασία των πυρόπληκτων ζώων και για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δεν έχουμε προλάβει ούτε δυο λέξεις να γράψουμε. Διαβάστε προσεκτικά:
1. Στο πρώην λατομείο του Δήμου Γαλατσιου στήνεται από την κυβέρνηση εκπροσωπούμενη από τον Θεοδωρή Λιβάνιο, το Δήμο, το ΓΕΕΘΑ, την Περιφέρεια Αττικής και το Dogs’ Voice προσωρινός χώρος φιλοξενίας των πυρόπληκτων ζώων χωρητικότητας 300 θέσεων για σκύλους και ειδικό εσωτερικό γατωνα. Θα είναι επιχειρησιακά έτοιμος σήμερα το βράδυ. Στο χώρο θα υπάρχει κτηνίατρος της ΕΔΚΕ και 24ωρη φροντίδα των ζώων. Ο σταθμός θα λειτουργήσει μέχρι 5 Σεπτεμβρίου.
2. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παραχώρησε χώρο για να μεταφερθούν 170 ζώα του καταφυγίου του Καλάμου που εκκενωνεται. Μεταφέρονται με εθελοντές και φορτηγά του Δήμου τώρα.
3. Ο κτηνιατρικός σταθμός της ΕΔΚΕ μεταφέρεται στη Λεωφόρο Χαλκουτσίου στον Ωρωπό στο κατάστημα Τεκίλα και θα είναι επιχειρησιακά έτοιμος μόλις επιτραπεί η πρόσβαση από την πυροσβεστική αργότερα σήμερα. Ο σταθμός στο Ολυμπιακό Χωριό έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας.
4. Ο Δήμος Γλυφάδας έχει παραχωρήσει επισης έναν ανοικτό χώρο στεγασμένο χωρητικότητας 60 θέσεων.
5. ΜΗΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ
6. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχουν εθελοντές μας για την καταγραφή όλων των ζώων σε όλες τις υποδομές. Θα χρειαστούν από αύριο εδώ εθελοντές στο σταθμό του Γαλατσιου για την φροντίδα των ζώων.
Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο