Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήρωες στο πύρινο μέτωπο - Οι πυροσβέστες που συγκλονίζουν με την προσπάθειά τους

Ήρωες στο πύρινο μέτωπο – Οι πυροσβέστες που συγκλονίζουν με την προσπάθειά τους

Ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους πούμε για την αυτοθυσία τους και τα όσα έχουν προσφέρει.

Ώρες αγωνίας ζει η Ελλάδα. Σε πολλές περιοχές οι φωτιές είναι ανεξέλεγκτες. Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Γρεβενά και Αρχαία Ολυμπία βρίσκονται υπό πύρινο κλοιό χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης.

Οι εικόνες που έρχονται στις οθόνες μας είναι συγκλονιστικές όπως συγκλονιστικές είναι και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, για άλλη μια φορά, οι άντρες και οι γυναίκες πυροσβέστες. Οι φωτορεπόρτερ μέσα από τον φακό τους επιχειρούν να αποτυπώσουν το μεγαλείο τους και μας συγκινούν.

Μία από τις φωτογραφίες που έχει προκαλέσει αίσθηση είναι αυτή που δείχνει μία γυναίκα, η Κατερίνα Ιωαννίδου, να παλεύει με τις φλόγες. Εμφανώς καταβεβλημένη αλλά πεισμωμένη κρατά το λάστιχο και με όλες της τις δυνάμεις ρίχνεται στη μάχη. Θυμίζουμε ότι την έχουμε ξαναδεί και σε άλλες φωτιές στο παρελθόν και οι φωτογηραφίες της πάντα προκαλούν αίσθηση. Η 38χρονη εργάζεται ως εποχική υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και πάντα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.  «Από 8 ετών είμαι στο κομμάτι του εθελοντισμού, χάρις στις αρχές που έχω πάρει από την οικογένειά μου. Τώρα έχω την τιμή να εργάζομαι εποχική στην πολιτική προστασία δήμου Σαρωνικού, είμαι περήφανη, είμαι πολύ τυχερή», έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Τα στιγμιότυπα ανατριχιάζουν:

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει και ένα βίντεο που δείχνει πυροσβέστες με αυτοθυσία να περνάνε με το όχημά τους μέσα από τις φλόγες. Υπό τον φόβο να εγκλωβιστούν στον πύρινο όλεθρο, παίρνουν την απόφαση να περάσουν το μέτωπο με ταχύτητα με το όχημά τους. Το βίντεο, που έχει γίνει viral, μοιράστηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε το παρακάτω:

Επίσης, ακόμα μία  φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου είναι αυτή που βλέπουμε τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας να έχουν ξαπλώσει στο έδαφος εξαντλημένα, αφού πρώτα έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σβήσουν τη φωτιά και έχουν δείξει μεγαλείο ψυχής, βοηθώντας πολλούς συνανθρώπους τους αλλά και αβοήθητα ζώα. «Δεν τεμπελιάζουν. Ξαποσταίνουν ενόσω μίας ανεξάντλητης διάρκειας προσπάθεια να σβήσουν αυτά που άναψαν άλλοι. Σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, καταβεβλημένοι, χωρίς επαρκή βοήθεια, με ρίσκο την ίδια τους τη ζωή. Οι ήρωες δεν φορούν ποτέ κάπα!», σημειώνει χαρακτηριστικά ένας χρήστης και «μιλά» στην καρδιά όλων.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024