Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μίλησε για την πολύ αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 4 Αυγούστου. Μάλιστα, ο υπουργός ενημέρωσε ότι καταγράφηκε ρεκόρ όλων των εποχών.

«Δεν έχουμε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση που να εξαρτάται από την πρόκληση της πυρκαγιάς», σημείωσε ο κ. Σκρέκας στην ΕΡΤ. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι παραμένει η μεγάλη πίεση προς το σύστημα που σχετίζεται με την πολύ αυξημένη ζήτηση. «Χθες σπάσαμε ρεκόρ όλων των εποχών με 8.800 μεγαβατώρες (MWh) ζήτηση τις ώρες της μεσημεριανής αιχμής» επισήμανε και εκτίμησε ότι «σήμερα εκεί θα κυμανθεί η ζήτηση και τις βραδινές ώρες. Από σήμερα το πρωί το λεκανοπέδιο τροφοδοτείται κανονικά από τις γραμμές υψηλής και υπερυψηλής τάσης».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «Το σύστημα βρίσκεται σε ετοιμότητα αλλά πιέζεται εξαιτίας και του παρατεταμένου καύσωνα».

Σήμερα θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη Βαρυμπόμπη

Το βράδυ σήμερα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση μέχρι την κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης, εκτίμησε ο Κώστας Σκρέκας. Επιπλέον, όπως ανέφερε, αύριο θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στις υπόλοιπες περιοχές γύρω από αυτή, όπου και εντοπίζεται το πρόβλημα εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός σημείωσε ότι: «Χθες το βράδυ στη διάρκεια της πυρκαγιάς έξι γραμμές μέσης τάσης είχαν βγει εκτός λειτουργίας. Αυτές τροφοδοτούσαν περίπου 50.000 νοικοκυριά. Νωρίς τα ξημερώματα αποκαταστάθηκαν οι πέντε από τις έξι και αυτή τη στιγμή γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια από περισσότερους από 300 τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν την έκτη γραμμή, που περιλαμβάνει 230 κολώνες, 33 μετασχηματιστές, 30 χιλιόμετρα χαμηλής τάσης και 10 χιλιόμετρα υψηλής τάσης.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες κυρίως τις ώρες της βραδινής αιχμής 18:00-22:00 να μη χρησιμοποιούν συσκευές μαγειρέματος, να μην ανοίγουν τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και να διατηρούν σε σταθερή θερμοκρασία τον κλιματισμό.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr