Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Η Βρετανία θα εμβολιάσει τους 16-17 ετών με Pfizer

Κοροναϊός – Η Βρετανία θα εμβολιάσει τους 16-17 ετών με Pfizer

Η Βρετανία αποφάσισε να εμβολιάσει τους εφήβους 16-17 ετών κατά του νέου κοροναϊού

Η Βρετανία θα επεκτείνει την εμβολιαστική εκστρατεία της κατά του κοροναϊού στους εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

«Ζήτησα από το NHS», τη δημόσια Αρχή Υγείας της Βρετανίας, «να προετοιμαστεί για τον εμβολιασμό εκείνων που πληρούν τις προϋποθέσεις όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε με ένα δελτίο Τύπου ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει εντός «των επόμενων εβδομάδων», δήλωσε ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ, αναπληρωτής αρχίατρος για την Αγγλία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αφού εξετάσαμε προσεκτικά τα τελευταία δεδομένα, συστήνουμε για τους υγιείς 16χρονους και 17χρονους να προσφέρεται η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech. Η σύσταση για το πότε να χορηγηθεί η δεύτερη δόση εμβολίου θα δημοσιευτεί αργότερα», δήλωσε ο Ουέι Σεν Λιμ, πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (JVCI).

«Την ώρα που η Covid-19 είναι τυπικά ήπια ή ασυμπτωματική στις περισσότερες ομάδες νέων, μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη για κάποιους και για αυτή τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αναμένουμε ότι μία δόση του εμβολίου θα παράσχει καλή προστασία κατά της σοβαρής ασθένειας και της νοσηλείας», προσέθεσε.

Μέχρι σήμερα, οι νέοι άνω των 16 ετών δεν ήταν «επιλέξιμοι», παρά μόνο εάν θεωρείτο ότι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω υποκείμενων παθολογιών.

Μονάχα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει προς το παρόν εγκριθεί στους άνω των 12 ετών από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024