Όλοι μας έχουμε δύσκολες μέρες, μέρες που νιώθουμε κουρασμένοι και που το να κάνουμε γυμναστική μας φαίνεται γολγοθάς. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο το να πείσουμε τον εαυτό μας να σηκωθεί από τον καναπέ ωστόσο δεν είναι ακατόρθωτο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με το να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι θα κάνουμε γυμναστική:

Το πρώτο βήμα για να πείσουμε τον εαυτό μας να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει έξω είναι να μην σκεφτόμαστε ότι θα πάμε για να κάνουμε γυμναστική. Το να το συζητάμε συνεχώς και να σκεφτόμαστε τη ζέστη ή τον ιδρώτα που έχουμε να ρίξουμε μας χαλάει περισσότερο τη διάθεση. Άρα τι κάνουμε; Ντυνόμαστε, βγαίνουμε από το σπίτι και όλα τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους.

Μπορούμε να οργανώσουμε τα αθλητικά μας ρούχα:

Καλό είναι να έχουμε έτοιμα τα αθλητικά μας ρούχα από την προηγούμενη ημέρα ώστε να μην χρησιμοποιήσουμε τη δικαιολογία «δεν έχω ρούχα, δεν πάω γυμναστήριο».

Μπορούμε να πάμε γυμναστήριο με έναν φίλο:

Το να γυμναζόμαστε παρέα με φίλο έχει τα καλά του έχει τα κακά του. Τα άσχημα είναι ότι οι επιδόσεις μας μπορεί να μη συμβαδίζουν και να μας κρατούν λίγο πίσω ή να μας πιέζουν να πάμε λίγο μπροστά αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να μας στηρίξει ψυχολογικά και να μας παροτρύνει να πάμε στο γυμναστήριο τις ημέρες που βαριόμαστε. Οπότε την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε αυτή τη θέση ας του κάνουμε ένα τηλέφωνο.

Ας θυμόμαστε πως η άσκηση είναι από τα λίγα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε:

Καθημερινά μας κατακλύζει το άγχος και το στρες. Η γυμναστική, η υγιεινή διατροφή και ο ύπνος είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορούμε να οργανώσουμε. Επίσης, πρέπει πάντα να θυμόμαστε τον λόγο που ξεκινήσαμε τη γυμναστική. Να έχουμε ένα κίνητρο και να σκεφτόμαστε ότι τη κάνουμε γιατί θέλουμε και γιατί εμείς την επιλέξαμε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο