Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οδηγός επιβίωσης: Τι να φορέσετε τις ημέρες του καύσωνα για να είστε hot και όχι burned

Οδηγός επιβίωσης: Τι να φορέσετε τις ημέρες του καύσωνα για να είστε hot και όχι burned

Αδέρφια μου υπομονή! Θα τον βγάλουμε και αυτόν τον καύσωνα...

Αν είστε σε παραλία ή σε άδεια ή μακριά από πόλη ή σε κάποιο βουνό (σε 1000 μέτρα υψόμετρο) ή μέσα στην ιδιωτική σας πισίνα, τότε αυτό το άρθρο δεν σας αφορά.

Αν όμως είστε στην Αθήνα, στο γραφείο από το πρωί, το μεσημέρι πρέπει να μπείτε και στο κέντρο για γραφειοκρατικές δουλειές και ήδη αισθανόσαστε την «κάψα» της ασφάλτου να φωλιάζει πίσω από τον λαιμό σας, τότε συνεχίστε….

Η θερμοκρασία έχει ανέβει και μην σας στεναχωρήσω θα ανέβει και άλλο. Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται (έστω και κάτω από τον πυρακτωμένο ήλιο) σας δίνω μικρά tips για να μπορέσετε να βγείτε έξω από το σπίτι, αυτοκίνητο, γραφείο και να δείτε και να εκτιμήσετε πως είναι ο κόσμος χωρίς κλιματισμό.

Ξεκινάμε;

Προσοχή στο ύφασμα

Αποφύγετε τα ρούχα από πολυεστέρα, νάιλον ή μετάξι. Υφάσματα όπως πολυεστέρας, νάιλον και μετάξι μπορεί να φαίνονται ωραία, αλλά δεν αναπνέουν. Θα σας προκαλέσουν ιδρώτα και θα διατηρήσουν τις μυρωδιές του σώματος, κάνοντας τη ζεστή μέρα σας πολύ πιο άβολη. Επιλέξτε ρούχα από αναπνεύσιμα υλικά, όπως βαμβάκι, λινό ή φανέλα. Αυτά τα υφάσματα δεν θα περιορίσουν το σώμα σας ούτε θα σας κάνουν να ιδρώσετε στη ζέστη. Είναι επίσης εξαιρετικά για να παραμείνετε δροσεροί και κομψοί. Φαρδιά φορέματα, άνετα πουκάμισα και ζωηρά μοτίβα θα κάνουν τις μέρες πιο βιώσιμες. Μάλλον.

Βάλε χρώμα


Αν και το χρώμα δεν έχει σημασία όσο ο σωστός τύπος υφάσματος, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει.

View this post on Instagram

A post shared by Bo (@byang09)

Τα ανοιχτά χρώματα, όπως το λευκό και οι λεπτές παστέλ αποχρώσεις, είναι τα καλύτερα για να αντιστέκονται στη θερμότητα, για να μην αναφέρουμε, πόσο καλά μπορούν να καμουφλάρουν τον ιδρώτα. Ωστόσο, οι ακτίνες UV του ήλιου μπορούν ακόμα να διεισδύσουν εύκολα σε ελαφριά υφάσματα. Έτσι, αν φοράτε φωτεινά λευκά, είναι καλή ιδέα να έχετε φορέσει αντηλιακή κρέμα από κάτω. Τι γίνεται με εκείνους από εμάς που κυριολεκτικά ζούμε με μαύρα ρούχα χειμώνα – καλοκαίρι;  Προσωπικά φοράω ακόμα μαύρα γιατί μου αρέσουν! Απλά φροντίζω να περπατάω πάντα στη σκιερή πλευρά του δρόμου.

Σορτς για όλους


Η ανησυχητική πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή μας έχει τσακίσει και η ατμόσφαιρα γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη. Ένα γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε την ανακύκλωση και να επενδύετε σε βασικά κομμάτια του καλοκαιριού και όχι απλώς για αγορές του ποδαριού τη στιγμή που ο καιρός ζεσταίνει. Μια καλή αρχή είναι το καλοκαιρινό σορτς (ναι υπάρχει και χειμωνιάτικο). Πάρτε στον εαυτό σας ένα σορτς καλής ποιότητας που σας αρέσει να φοράτε και να νιώθετε υπέροχα. Αποφύγετε τα μακριά τζιν παντελόνια ή οτιδήποτε είναι πολύ στενό. Συνδυάστε το με ένα λινό πουκάμισο ή ένα άνετο μπλουζάκι και είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα με στιλ. Δεν χρειάζεται να έχεις τα πόδια της Φαίης Σκορδά για να φορέσεις σορτς, χρειάζεται απλά να έχεις πόδια.

Καπέλο να πάρεις

View this post on Instagram

A post shared by BYPIAS (@bypias)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλοκαιρινό και σικ από ένα κλασικό ψάθινο καπέλο για να κρατήσει τον ήλιο μακριά από τα μάτια σας και να απογειώσει το στιλ σας. Είπαμε έχει ζέστη, αλλά τα αξεσουάρ θα «δροσίσουν» την εμφάνιση μας.

Κάψτε τις σαγιονάρες σας


Δεν ήταν αποδεκτές πριν από την καραντίνα, δεν είναι γενικά για πουθενά αλλού εκτός της παραλίας. Θα σας πρότεινα να τις κάψετε αν αυτό δεν θα ήταν τόσο κακό για το περιβάλλον. Φυλάξτε τις για το ντους στο γυμναστήριο ή για να πλένετε το μπαλκόνι σας. Από την άλλη δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με ένα καλό ζευγάρι Birkenstocks ή ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια. Άνετα και στιλάτα. Ο Καρλ και εγώ έχουμε αλλεργία. Δείτε το σαν κοινωνική ευθύνη.

Φορέστε αντιηλιακό επιτέλους


Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το αίσθημα φουσκάλων που παρέχει το περιττό ηλιακό έγκαυμα. Για τις ρυτίδες ας μην μιλήσω. Είναι το ίδιο συναίσθημα που έχω όταν άνθρωποι έχουν γίνει αστακοί στο χρώμα μετά από έκθεση στον ήλιο και περπατούν ανέμελοι στους δρόμους σαν να είναι απολύτως φυσιολογικό να βγαίνεις σαν σιγομαγειρεμένος σολομός. Να ξεκαθαρίσουμε το θέμα. Φορέστε αντηλιακή κρέμα και σώστε τόσο το δέρμα σας, όσο και τα νεύρα μου.

Χρησιμοποιήστε αποσμητικό (τελεία)

Απλό, αλλά αποτελεσματικό. Όσοι από εσάς κυκλοφορείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή πηγαίνετε για παραστάσεις στο Ηρώδειο (βελάξαμε εχτές) γνωρίζετε πως το αποσμητικό είναι τόσο απαραίτητο, όσο ένα καλό αντιηλιακό. Ένα καλό αποσμητικό δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά πρέπει να είναι αποτελεσματικό. Ψεκάστε άφοβα, δεν έχει παρενέργειες.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024