Ένας μπαμπάς έδωσε στα δύο παιδιά του με σύνδρομο Down τις ευκαιρίες εργασίας που φοβόταν ότι δεν θα είχαν ποτέ, αφού αγόρασε ένα φορτηγό με παγωτό για να δουλέψουν.

Ο Τζο Γουέγκενερ και η οικογένειά του έχουν συνεργαστεί για να φτιάξουν παγωτά στους γείτονές τους στο Loveland του Οχάιο, έχοντας ήδη πουλήσει χιλιάδες «κεράσματα» σε ντόπιους μέχρι τώρα.

Είναι πατέρας 10 παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της κόρης Μαίρη Κέιτ, 21 ετών και του γιου Τζος, 18 ετών, οι οποίοι και οι δύο έχουν σύνδρομο Down.

Ο Τζο ήθελε όχι μόνο να τους παρέχει θέσεις εργασίας, αλλά και να τους βοηθήσει να μάθουν για σημαντικές πτυχές όπως χρηματοδότηση, επικοινωνία, κοινωνικές δεξιότητες και εξυπηρέτηση πελατών.

Η επιχείρηση ονομάζεται «Special Neat Treats», ένα όνομα που ονειρεύτηκε η σύζυγός του Freida ως «νεύμα στην κοινότητα των ειδικών αναγκών».

Μιλώντας στο WLWT, ο Joe είπε: «Ξεκίνησε ως ιδέα να πουλήσουμε παγωτό. Τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό.»

Είπε ότι όταν οι άνθρωποι ρώτησαν την κόρη του τι ήθελε να κάνει, εκείνη πάντα απαντούσε: «Θέλω να δουλέψω μαζί με τον πατέρα».

Ο Τζο εξήγησε: «Αλλά όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε για αυτήν την επιχείρηση παγωτού, ήταν φυσικό να φέρουμε την Μαίρη Κέιτ να δουλέψει, όπως και τον Τζος»

Και πρόσθεσε: «Σχεδόν κάθε φορά που βγαίνω έξω, βρίσκω μια οικογένεια με ειδικές ανάγκες ή με κάτι, όλο αυτό κάπως με συνδέει και με συγκινεί. Είναι απλώς ένα απίστευτο ταξίδι.»

Ο Τζο και τα παιδιά του έχουν πουλήσει τώρα σχεδόν 5.000 γλυκά, βοηθώντας τη Μαίρη Κέιτ και τον Τζος να μάθουν για τις επιχειρήσεις στην πορεία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr