Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορώ να πάρω τη γάτα στις διακοπές;

Μπορώ να πάρω τη γάτα στις διακοπές;

Γάτα και διακοπές πάνε μαζί; Υπό όρους ναι!

Οι διακοπές με τη γάτα σας μπορεί να είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να δεθείτε με το κατοικίδιο σας, αλλά είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι ελέγχοντας την λίστα ταξιδιού!

Είναι απολύτως δυνατό να κάνετε διακοπές με τη γάτα σας αν προετοιμαστείτε εκ των προτέρων. Αν τα έχετε κανονίσει όλα εγκαίρως και γνωρίζετε ότι η γάτα σας μπορεί να αντιμετωπίσει το ταξίδι, θα πρέπει να είστε εντάξει.

Είναι αλήθεια ότι οι γάτες προτιμούν το δικό τους περιβάλλον, και γι’ αυτό πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν ότι είναι καλύτερο να τις αφήσουν με ένα αξιόπιστο φροντιστή, φίλο και τα λοιπά…

Από την άλλη πλευρά, οι σύγχρονοι τρόποι μεταφοράς, τα διαβατήρια κατοικίδιων και οι εμβολιασμοί έχουν καταστήσει πολύ πιο εύκολη την διαδικασία για τους ανθρώπους έτσι ώστε να πάνε όσο μακριά θέλουν παρέα με τις γάτες τους.

Πώς να πάρετε τη γάτα σας στις διακοπές

Εάν παίρνετε τη γάτα σας σε διακοπές στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι πανεύκολα (σχεδόν).

Εάν η διαμονή σας είναι φιλική προς τα κατοικίδια, η γάτα σας είναι μικροσκοπική και νομίζετε ότι θα προσαρμοστεί εύκολα στο προσωρινό περιβάλλον της, είστε έτοιμοι να φύγετε.

Οι γάτες μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη εφόσον εμβολιαστούν κατά της λύσσας, έχουν μικροτσίπ και έχουν έγκυρο «διαβατήριο κατοικίδιων».

Οι περισσότεροι κτηνίατροι μπορούν να εκδίδουν διαβατήρια κατοικίδιων. Περιέχουν ενημερωμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία της γάτας σας, ώστε να μπορείτε να αποδείξετε ότι είναι υγιής.

Εάν ο κτηνίατρός σας δεν εκδίδει, θα πρέπει να είναι σε θέση να σας συστήσει κάποιον που το κάνει.

Η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να ειδοποιηθεί ότι φέρνετε τη γάτα σας νωρίτερα. Μπορούν να σας πουν τι άλλο πρέπει να κάνετε για να μεταφέρετε τη γάτα σας μέσω του αεροδρομίου.

Είτε μένετε στη χώρα είτε πηγαίνετε στο εξωτερικό, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το ταξίδι με τη γάτα σας με αεροπλάνο ή αυτοκίνητο.

Σχεδιασμός διακοπών με τη γάτα σας

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το κατάλυμα στο οποίο θα διαμείνετε είναι φιλικό προς τις γάτες. Ενημερώστε ότι φέρνετε το κατοικίδιό σας έτσι ώστε τα πράγματα να είναι έτοιμα για την άφιξη της γάτας σας.

Εξαιρουμένης της περίπτωσης που η γάτα σας είναι ήδη εξοικειωμένη με τον εξωτερικό χώρο όπου πηγαίνετε, θα πρέπει να παραμείνει στον εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Για το λόγο αυτό, ελέγξτε ότι ο χώρος σας είναι ωραίος και ασφαλής.

Ελέγξτε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις τουαλέτας για τη γάτα σας και εάν υπάρχει ένας ασφαλής εξωτερικός χώρος για εκείνη.

Εάν μένετε στο σπίτι κάποιου ή σε ένα μικρό ξενοδοχείο, πριν ταξιδέψετε με τη γάτα σας, ρωτήστε για την παρουσία άλλων ζώων. Η γάτα σας θα είναι εντάξει με άλλα κατοικίδια;

Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει όλα όσα χρειάζεται για τις πρώτες μέρες του ταξιδιού, μέχρι να βρείτε τοπικές πηγές εφοδιασμού, όπως τρόφιμα, νερό, λιχουδιές, κουτιά απορριμμάτων και μια καλή προμήθεια άμμου.

Εάν είναι δυνατόν, πάρτε οικεία στοιχεία από το σπίτι για να βοηθήσετε τη γάτα σας να εγκατασταθεί ομαλά, όπως ονυχοδρόμια, παιχνίδια και άνετα κρεβάτια. Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, οι γάτες αγαπούν τις ανέσεις τους στο σπίτι!

Για το ταξίδι, πάρτε ένα μπολ για νερό και μπουκάλια με νερό. Μια ενυδατωμένη γάτα είναι πιο ευτυχισμένη-αυτό ισχύει και για εμάς, τους ανθρώπους.

Με όποιο τρόπο και αν διαχειριστείτε το θέμα της άμμου, συσκευάστε πολλές πλαστικές σακούλες και εξοπλισμό καθαρισμού για να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα τουαλέτας!

Όταν φτάσετε στο κατάλυμά σας, η γάτα σας θα αφιερώσει αρκετό χρόνο για να εγκατασταθεί. Απλά αφήστε τη στο μεταφορέα της σε ένα ήσυχο μέρος ενώ τακτοποιείτε τα πράγματα σας, ασφαλίστε το δωμάτιο και αφήστε την ελεύθερη από το μεταφορέα για να εξερευνήσει το μέρος.

Πηγαίνετε μαζί με τη γάτα σας αν μπορείτε, από το ένα δωμάτιο στο άλλο έως ότου έχουν εξερευνηθεί όλα και η γάτα σας είναι άνετη.

Βεβαιωθείτε ότι όλοι στην οικογένεια γνωρίζουν σε ποιες περιοχές επιτρέπεται η πρόσβαση της γάτας σας και ότι οι πόρτες και τα παράθυρα σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται είναι κλειστά.

Θα πρέπει επίσης να κρατήσετε τη θερμοκρασία ελεγχόμενη για την άνεση της γάτας σας – θυμηθείτε, αντίθετα από εσάς δεν μπορούν να βγάλουν το γούνινο τρίχωμα τους ή να βάλουν ένα ζεστό πουλόβερ!

Microchip

Το microchip της γάτας σας είναι μια καλή ιδέα, ακόμη και αν δεν πρόκειται να ταξιδέψει μαζί σας, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό όταν σας ακολουθεί στις διακοπές.

Το να περνάς διακοπές με τη γάτα σου δημιουργεί περισσότερους κινδύνους για να χαθεί απ’ ό,τι στον πίσω κήπο σου – εξάλλου, κάθε περίεργη γάτα θέλει να ακολουθήσει μια συναρπαστική μυρωδιά ή να σκαρφαλώσει σε ένα ενδιαφέρον παράθυρο!

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024