Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «metaverse»

Facebook: Ο Ζάκερμπεργκ θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «metaverse»

«Θα αλλάξουμε δραστικά τον τρόπο που μας βλέπει το κοινό: από μια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης σε μία εταιρεία metaverse», δηλώνει ο επικεφαλής της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Η Facebook θα δημιουργήσει μία ειδική ομάδα που θα εργαστεί για τη δημιουργία του Metaverse, μία ιδέα που περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακών κόσμων στους οποίους πολλαπλά άτομα θα μπορούν να «ζουν», συγχρόνως.

Η ομάδα Metaverse θα αποτελεί τμήμα της ομάδας εικονικής πραγματικότητας της Facebook, του Reality Labs, ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Άντριου Μπόσγουορθ, επικεφαλής της ομάδας.

«Σήμερα τα Portal και Oculus μπορούν να σε τηλεμεταφέρουν σε ένα δωμάτιο με κάποιο άλλο πρόσωπο, ανεξάρτητα της φυσικής απόστασης, ή σε νέους εικονικούς κόσμους και εμπειρίες», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Μπόσγουορθ. «Αλλά για να φέρουμε σε πέρας το πλήρες όραμά μας για το Metaverse, χρειάζεται να κτίσουμε τον συνδετικό ιστό μεταξύ των συγκεκριμένων χώρων – ώστε να μπορέσουμε να άρουμε τους περιορισμούς της φυσικής και να κινηθούμε μέσα από αυτούς με την ίδια ευκολία που σήμερα μετακινούμαστε από το ένα δωμάτιο του σπιτιού μας στο άλλο», καταλήγει.

Αρκετές τεχνολογικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει τη συζήτηση για το κτίσιμο του «metaverse» σαν διάδοχης τεχνολογίας για τα smartphones και το mobile internet. Γενικά, οι τεχνολόγοι θεωρούν το metaverse σαν έναν εικονικό κόσμο όπου μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων θα μπορούν να συμμετέχουν σε παιχνίδια, να εργάζονται ή απλά να έχουν κοινωνικές επαφές.

Το metaverse είναι στενά συνδεδεμένο με τις τεχνολογίες της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας (virtual reality και augmented reality), με την ανάπτυξη εφαρμογών για τις οποίες έχουν ασχοληθεί, εκτός από τη Facebook, οι Apple, Google, Amazon και Microsoft. Το Roblox, ένα παιχνίδι που προορίζεται για παιδιά και του οποίου η κατασκευάστρια εταιρεία έχει πλέον αξία άνω των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του metaverse.

Η Facebook επενδύει συνεχώς στις τεχνολογίες AR και VR καθώς της δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχει η ίδια την δική της πλατφόρμα σε περίπτωση εμπορικού λανσαρίσματος, αντί αυτή να ελέγχεται από εταιρείες όπως η Apple και η Google, μέσω των δικών τους app stores.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα The Verge την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε ότι το metaverse της εταιρείας θα μπορούσε να είναι συμβατό με τις μάσκες εικονικής πραγματικότητας, όπως επίσης με φορητές συσκευές και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

«Ελπίδα μου είναι, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, ότι σε περίπου πέντε χρόνια, σε αυτό το νέο κεφάλαιο της εταιρείας, θα αλλάξουμε δραστικά τον τρόπο που μας βλέπει το κοινό: από μια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης σε μία εταιρεία metaverse», καταλήγει ο Ζάκερμπεργκ.

Πηγή: OT.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024