Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Μεσσήνης: Οι ιστορίες πίσω από τα κλικ του γνωστού φωτορεπόρτερ

Δημήτρης Μεσσήνης: Οι ιστορίες πίσω από τα κλικ του γνωστού φωτορεπόρτερ

Δημήτρης Μεσσήνης: Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει από εποχές πολέμου.

Για τις φωτογραφίες του που είναι κατ’ αρχήν ανθρωποκεντρικές και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτές μίλησε στο MEGA o Δημήτρης Μεσσήνης. «Αυτό που προσπαθούσα χρόνια ολόκληρα να περάσω στον κόσμο είναι οι άνθρωποι αν μπορούν να καταλάβουν μέσω της εικόνας τι συμβαίνει με αυτό το πρόσωπο», δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο φωτορεπόρτερ είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει από εποχές πολέμου, οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου και συγκίνησαν άπειρο κόσμο. Όπως ομολόγησε, έχει κλάψει με πολλές φωτογραφίες που έχει τραβήξει.

«Στην πολιορκία του Σαράγεβο ένιωσα πολύ έντονα, γιατί ήταν πολύς ο πόνος του κόσμου. Δεν είχαν χώρο να σκάψουν τους νεκρούς και θυμάμαι σκάβανε τάφους μέσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Σε μερικές γειτονιές που δεν μπορούσαν ν α τους θάψουν, τους έθαβαν στα παρτέρια του δρόμου. Όταν τέλειωσε η πολιορκία το 1996 και πέταξα με γαλλικό ελικόπτερο των Ηνωμένων Εθνών, διαπίστωσα ότι όλοι αυτοί οι λόφοι είχαν γεμίσει τάφους, γιατί δεν είχαν που να τους θάψουν», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Μεσσήνης επίσης, αναφέρθηκε και σε μία φωτογραφία που είχε τραβήξει εκείνη την εποχή, όπου απεικονίζεται ένα κορίτσι να χαιρετάει μέσα από το τζάμι του λεωφορείου τον πατέρα της. Πολλά χρόνια αργότερα το κορίτσι ήρθε σε επικοινωνία με τον φωτορεπόρτερ και του είπε πως εκείνος απεικόνισε το τελευταίο βλέμμα που έριξε στον πατέρα της, ο οποίος σκοτώθηκε 6 μήνες αργότερα.

Αυτό το περιστατικό τον κλόνισε, κατέβασε την κάμερα και έκανε να την πιάσει στα χέρια του ένα μήνα.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024