Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υψηλές θερμοκρασίες: Έτσι μπορείτε να δροσιστείτε αν δεν έχετε κλιματιστικό

Υψηλές θερμοκρασίες: Έτσι μπορείτε να δροσιστείτε αν δεν έχετε κλιματιστικό

3+1 τρόποι για να πάρετε μερικές ανάσες δροσιάς στο σπίτι.

Ιδιαίτερα δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες, καθώς έρχεται ισχυρός καύσωνας και θερμοκρασίες που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα «την παλέψουμε» λοιπόν στο σπίτι όταν δεν έχουμε κλιματιστικό ή όταν θέλουμε να αποφύγουμε τις πολλές ώρες χρήσης του για να μην φουσκώσει ο λογαριασμός; Λύσεις υπάρχουν και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω. Ακολουθήστε τες και δεν θα χάσετε.

Κάντε κρύο μπάνιο:

Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε ένα κρύο ντους ή μπάνιο. Γεμίστε την μπανιέρα με παγωμένο νερό και καθίστε μέσα για λίγα λεπτά. Θα σας αναζωογονήσει και σας δροσίσει.

Βάλτε αλουμινόχαρτο στα παράθυρα:

Αν δεν έχετε κουρτίνες ή στόρια (ή κι αν έχετε) ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσετε τη θερμοκρασία στο σπίτι σας είναι να βάλετε αλουμινόχαρτο στα παράθυρα. Επειδή αντανακλά τον ήλιο (η γυαλιστερή πλευρά πρέπει να είναι προς τα έξω) δεν περνάει φως. Κοινώς μειώνει σημαντικά τη ζέστη του σπιτιού, μόνο και μόνο επειδή μπλοκάρει τον ήλιο.

Τρώτε δροσερά πράγματα:

Προτιμήστε να φάτε κάτι παγωμένο. Μια γρανίτα, ένα παγωτό, ένα ζελέ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δεν θα ρίξει τη θερμοκρασία κάποιου που κινδυνεύει να υπερθερμανθεί ή το έχει ήδη πάθει, αλλά θα νιώσει καλύτερα.

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε:

Είναι η πιο βασική συμβουλή, αλλά πολλοί εξακολουθούν να πίνουν λίγο νερό.  Οι ειδικοί λένε ότι αν ζεσταίνεστε πάρα πολύ και τα ούρα σας είναι σκούρα, μπορεί να είναι ένδειξη ότι χρειάζεστε άμεσα ενυδάτωση. Η ενυδάτωση δεν φέρνει άμεση ανακούφιση, εκτός αν πίνετε παγωμένο νερό. Όμως, όταν έξω έχει πολλή ζέστη το σώμα σας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και ιδρώνει πολύ. Η σωστή ενυδάτωση (τρία με τέσσερα λίτρα την ημέρα) βοηθάει στη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024