Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η μάρκα σεξουαλικών βοηθημάτων Womanizer, το «χάσμα αυνανισμού»,  ένας όρος που περιγράφει τη διαφορά μεταξύ του πόσο συχνά οι άνδρες και οι γυναίκες αυνανίζονται, αρχίζει να κλείνει.

Φέτος, το χάσμα μειώθηκε στο 56%, σε σύγκριση με τη διαφορά 66% το 2020.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, οι άνδρες στο Χονγκ Κονγκ αυνανίζονται κατά μέσο όρο 94 φορές το χρόνο, σε σύγκριση με 41 φορές το χρόνο για τις γυναίκες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 33% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη Womanizer ανέφεραν ότι δεν αυνανίζονται καθόλου, ένας εντυπωσιακός αριθμός σε σύγκριση με το 14% των ανδρών ερωτηθέντων. Παρά τις στατιστικές διαφορές μεταξύ αυνανισμού και ανδρών, και τα δύο φύλα ανέφεραν παρόμοια λίμπιντο. Σε κλίμακα από μία (πολύ χαμηλή λίμπιντο) έως 10 (πολύ υψηλή λίμπιντο), οι άνδρες στο Χονγκ Κονγκ βαθμολογήθηκαν στους 6,31 και οι γυναίκες στο 5,72.

Το χάσμα αυνανισμού είναι το αποτέλεσμα του στίγματος που συνεχίζει να περιβάλλει τη γυναικεία σεξουαλικότητα και τον αυνανισμό. Πολιτιστικά, είναι πιο αποδεκτό για τους άνδρες να μιλούν για ευχαρίστηση από τις γυναίκες, οι οποίες συχνά ντρέπονται για τις επιθυμίες τους. Επιπλέον, η έλλειψη εκπαίδευσης γύρω από τον αυνανισμό διαιωνίζει την κατάσταση του ταμπού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο