Δικαιώνοντας το χαρακτηρισμό τους ως το πιο κερδοσκοπικό ενεργητικό παγκοσμίως, τα κρυπτονομίσματα ανέκαμψαν δυναμικά σήμερα, έπειτα από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Το bitcoin ενισχύθηκε κατά 12,% για να σκαρφαλώσει τα 39.850 δολάρια –το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου- ενώ το ether ανέβηκε στα υψηλά τριών εβδομάδων (2.344 δολάρια). Το bitcoin είχε καταρρεύσει κάτω από τα 30.000 δολάρια στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας  Η αγορά κρυπτονομισμάτων ενίσχυσε την αξία της κατά 114 δισ δολάρια. Πηγές της αγοράς ανέφεραν πως η σημερινή ανάκαμψη των κρυπτονομισμάτων στηρίχθηκε στην δραστηριότητα των short sellers οι οποίοι επέλεξαν να ρευστοποιήσουν θέσεις την ίδια ώρα που η αγορά τρέφει ελπίδες ότι επιδραστικοί επενδυτές θα επιστρέψουν στις θετικές αναφορές στα κρυπτονομίσματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ιλον Μάσκ, της Tesla, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα επιστρέψει στην αποδοχή bitcoin ως μέσου πληρωμής από τη στιγμή που το κρυπτονόμισμα ολοκληρώσει μια ενδελεχή έρευνα για τη χρήση ενέργειας στην εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων. Η Tesla διέκοψε τις πληρωμές σε bitcoin τον Μάιο, προκαλώντας κύμα ρευστοποιήσεων στα κρυπτονομίσματα. Ο επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσει, επίσης δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το ψηφιακό νόμισμα αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντος της εταιρείας κοινωνικών μέσων, ενώ βρετανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Amazon εξετάζει την αποδοχή πληρωμών σε bitcoin μέχρι το τέλος του έτους.

Χρηματιστές ανέφεραν πως τα σχόλια αυτά ήταν αρκετά για να ανεβάσουν το ηθικό των επενδυτών, ενώ την ίδια ώρα στοιχεία έδειξαν ότι αρκετοί short-sellers άρχισαν να ρευστοποιούν θέσεις. Ο Ράιαν Ραμπάλια, της OSL, ανέφερε ότι τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις υπήρξε ένα γενικευμένο θετικό κλίμα στην αγορά και ότι τις τελευταίες 24 ώρες ποσό-ρεκόρ 1,2 δις δολαρίων σε θέσεις shorts ρευστοποιήθηκαν.

Πηγή: ΟΤ.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr