Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόσιαλος: Με την αύξηση των εμβολιασμένων θα ανακόψουμε τη μετάλλαξη «Δέλτα»

Μόσιαλος: Με την αύξηση των εμβολιασμένων θα ανακόψουμε τη μετάλλαξη «Δέλτα»

Ο Ηλίας Μόσιαλος τονίζει ότι «είναι σημαντικό να σταματήσουν να επικοινωνούνται αντικρουόμενα μηνύματα. Δεν βοηθούν σίγουρα στο επίπεδο της συνοχής και της ενημέρωσης των πολιτών, και δεν βοηθούν ούτε στην υγειονομική αντιμετώπιση.

Στο παράδειγμα της Σκωτίας και συγκεκριμένα στη μείωση των νέων κρουσμάτων, κυρίως από τη μετάλλαξη «Δέλτα», αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι με την με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων στη χώρα μας θα μπορέσουμε και εμείς να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της μετάδοσης της «Δέλτα».

«Δεν πρόκειται να καταστραφούμε, ούτε να αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που συναντήσαμε στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Αυτό όμως με την προϋπόθεση πως θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Δηλαδή εάν εμβολιαστούμε και εάν παράλληλα τηρούμε τα γνωστά μέτρα δημόσιας υγείας», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Σκωτία και Αγγλία για την πορεία της Covid-19.

Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος: «Στη Σκωτία έχει αρχίσει να υποχωρεί η επίπτωση της παραλλαγής Δέλτα. Οφείλεται αυτό στο γεγονός ότι δεν γίνονται πλέον πολλά τεστ; Μάλλον όχι, γιατί ταυτόχρονα με τα νέα κρούσματα (μπλε γραμμή) πέφτουν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (κόκκινη γραμμή)».

Επιπλέον, ο καθηγητής τονίζει ότι «είναι σημαντικό να σταματήσουν να επικοινωνούνται αντικρουόμενα μηνύματα. Δεν βοηθούν σίγουρα στο επίπεδο της συνοχής και της ενημέρωσης των πολιτών, και δεν βοηθούν ούτε στην υγειονομική αντιμετώπιση. Η χώρα μας θα τα καταφέρει. Θα υπάρξουν απώλειες αλλά μπορούμε να τις περιορίσουμε δραστικά. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε υπέρμετρη κινδυνολογία. Χρειάζεται ψυχραιμία, και κυρίως λιγότερος «θόρυβος», υλοποίηση των αυτονόητων και στοχευμένη ενημέρωση: με λίγα αλλά ουσιαστικά μηνύματα».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο κ. Μοσιάλος αναφέρει: «Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, δυστυχώς φαίνεται πως οι ανεμβολίαστοι απειλούνται περισσότερο από την παραλλαγή «Δέλτα» σε σχέση με τους εμβολιασμένους. Όπως φαίνεται στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και παρατίθενται στα γραφήματα [εικ. 2], οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 έχουν 11-12 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσηλευθούν ή να πεθάνουν μετά από λοίμωξη από την παραλλαγή Δέλτα του ιού, σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους».

«Η επιλογή είναι προσωπική αλλά αυτά είναι τα στοιχεία, και είναι διαθέσιμα σε όλους», καταλήγει.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024