Κάθε μακροχρόνια σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της.

Ζευγάρια που ζουν μαζί χρόνια, που μοιράζονται πολλά στην καθημερινότητα τους και που συνεχίζουν να προχωρούν στη ζωή  πιασμένοι χέρι-χέρι και στα καλά και στα άσχημα.

Ποια είναι όμως τα «μυστικά» εκείνα συστατικά που κάνουν τη συνταγή «μακροχρόνια σχέση» επιτυχημένη;

Εμπιστοσύνη – Ειλικρίνεια

Ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε ουσιαστικής σχέσης.

Αν και υπάρχουν μακροχρόνιες σχέσεις οι οποίες δεν δίνουν ιδιαίτερο βάρος στα συγκεκριμένα στοιχεία, στην πραγματικότητα πρόκειται για σχέσεις με ημερομηνία λήξης.

Όταν είμαστε ειλικρινείς με τον/την σύντροφό μας, είμαστε πάνω απ΄όλα ειλικρινείς με τον εαυτό μας και τα συναισθήματά μας.

Η εμπιστοσύνη από την άλλη, έχει το δικό της κομβικό ρόλο σε κάθε μακροχρόνια σχέση, αφού καλύπτει το αίσθημα ασφάλειας που καθένας και καθεμία θέλει να αισθάνεται σε οποιαδήποτε σχέση.

Η φλόγα του πάθους

Το πάθος που σας έκανε να ερωτευτείτε το άλλο σας μισό, μπορεί με τον καιρό να αλλάξει, να πάρει άλλου είδους μορφή και να εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο, όμως η παρουσία του λειτουργεί σαν την καλύτερη «κόλλα» ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Σκεφτείτε πως όσο ποθητός/ή θέλετε να αισθάνεστε εσείς από το ταίρι σας, άλλο τόσο θέλει κι εκείνος/η να αισθάνεται από την δική του/της μεριά.

Δεν χρειάζονται χολιγουντιανά σκηνικά και καταστάσεις. Μια ρομαντική βόλτα στο αγαπημένο σας μέρος της πόλης, ένα αυθόρμητο μήνυμα την ώρα που βρίσκεστε και οι δύο στη δουλειά, μια ταινία που θα σας κάνει να γελάσετε παρέα ή να συζητήσετε για αυτήν, αρκούν πολλές φορές για να διατηρήσουν τη φλόγα της σχέσης ζωντανή.

Πιο απλά; Ουσιαστικός κοινός χρόνος μαζί.

Χώρος και χρόνος για τον καθένα

Σε κάθε σχέση εκτός από το «εμείς» πρέπει να υπάρχει και το κάθε «εγώ» ξεχωριστά.

Όσο η κάθε μονάδα εξελίσσεται, τόσο δίνει περιθώριο για περαιτέρω εξέλιξη και στη σχέση που βρίσκεται.

Τα διαφορετικά ερεθίσματα, οι καινούργιες εμπειρίες, οι μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή μας, αναπτύσσουν υγιείς προσωπικότητες που μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις όποιες δυσκολίες της κοινής ζωής.

Όταν νιώθουμε ότι στερούμαστε κάτι, είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσουμε κάποιον άλλον για αυτό. Με το ταίρι μας αναπτυσσόμαστε τόσο πνευματικά όσο και συναισθηματικά, ωστόσο πάντα πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για να φροντίσουμε και τον εαυτό μας ξεχωριστά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο