Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια – «Καπνός» σχεδόν 100 δισ. δολ. σε 24 ώρες

To bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια – «Καπνός» σχεδόν 100 δισ. δολ. σε 24 ώρες

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε περίπου 98 δισ. δολάρια από την αξία της σε διάστημα 24 ωρών

To bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 22 Ιουνίου παρασύροντας μαζί  του τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, βάση αξίας, υποχωρούσε κατά 6%, ενώ το ether έχανε περίπου 9% και το XRP κατά 10%, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε περίπου 98 δις δολάρια από την αξία της σε διάστημα 24 ωρών, ουσιαστικά ακολουθώντας την μεγάλη πτώση των χρηματιστηριακών αγορών παγκοσμίως (τη Δευτέρα, ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε τη χειρότερη ημέρα από τον Οκτώβριο του 2020). Ωστόσο, τα κρυπτονομίσματα παρέμειναν υπό πίεση σήμερα Τρίτη, παρά την προσπάθεια ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ποιότητα και την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης, αν και οι επενδυτές σήμερα επέλεξαν να εστιάσουν στις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών που μέχρι στιγμής είναι καλύτερα των προσδοκιών.

50% κάτω από τα ιστορικά υψηλά

Το bitcoin έχει υποχωρήσει πάνω από 50% από τα ιστορικά υψηλά των 65.000 δολαρίων που ήταν τον Απρίλιο. Αναλυτές εκτιμούν πως η πτώση του bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια είναι μια σημαντική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω υποχώρηση στα επίπεδα των 22.000-24.000 δολαρίων.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων δέχεται πιέσεις από την προσπάθεια της Κίνας και άλλων ασιατικών κρατών να περιορίσουν τις συναλλαγές και την εξόρυξη των νομισμάτων. Ηδη, μεγάλες περιοχές στην Κίνα στις οποίες γίνονταν μαζικά εξορύξεις bitcoin αναγκάστηκαν να κλείσουν, ενώ η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει ζητήσει από τις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα και τις fintech να μην προσφέρουν υπηρεσίες που συνδέονται με κρυπτονομίσματα στους πελάτες τους.

«Όλα τα φανάρια είναι κόκκινα καθώς το bitcoin συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από την κρατική παρέμβαση και την επιδείνωση των μακρο-οικονομικών συνθηκών λόγω της έξαρσης των νέων στελεχών του κορονοϊού,» δήλωσε ο Γιεχάν Τσου, ιδρυτής της Kenetic Capital.

Δεν είναι μόνο η Κίνα που έχει ξεκινήσει κυνηγητικό κατά των κρυπτονομισμάτων. Οι βρετανικές αρχές απαγόρευσαν στο Binance –το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο- να εκτελεί ρυθμιζόμενες υπηρεσίες στη χώρα, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές στην Ιαπωνία, τον Καναδά και την Ταϋλάνδη επίσης εξέδωσαν προειδοποιήσεις για το Binance.

Πηγή: ΟΤ.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024