Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Στέφανος Κορκολής μιλάει για τις «Μουσικές του Ιστορίες» λίγο πριν εμφανιστεί στο Faliro Summer Theater

O Στέφανος Κορκολής μιλάει για τις «Μουσικές του Ιστορίες» λίγο πριν εμφανιστεί στο Faliro Summer Theater

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους σε όλη την χώρα επιστρέφει για να ολοκληρώσει τον υπέροχο κύκλο του

Ο Στέφανος Κορκολής ετοιμάζεται σε λίγες ώρες να ανέβει στη σκηνή του ολοκαίνουργιου Faliro Summer Theater στη Μαρίνα Φλοίσβου για να μας παρουσιάσει τις δικές του «Μουσικές Ιστορίες». Μαζί του η εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη και μια μπάντα σπουδαίων μουσικών.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους σε όλη την χώρα επιστρέφει για να ολοκληρώσει τον υπέροχο κύκλο του.

Ιστορίες για τραγούδια που αγάπησε στα εφηβικά και νεανικά του χρόνια, επιλεγμένες συνθέσεις του που ερμήνευσαν μεγάλοι ερμηνευτές όπως:  «Δεν είσαι εδώ», «Ο άγγελός μου», «Κάθε φορά που με κοιτάζεις», «Σ’ έχω ερωτευτεί», «Εκατό φορές κομμάτια», «Θες», «Σβήσε το φεγγάρι», «Κάποιες φορές» και πολλά άλλα, τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος: Στους πέντε ανέμους, Σκόνη και θρύψαλα, Με το σημάδι του σκορπιού, Λατέρνα κ.ά.

Από το πρόγραμμα δεν λείπουν φυσικά  πιανιστικές – ορχηστρικές του συνθέσεις (Sensitivities) και βέβαια τραγούδια μεγάλων δημιουργών που έμειναν για πάντα στην ιστορία (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Μ. Πλέσσα κ.ά.).

Εισιτήρια για τη συναυλία μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ, ενώ για την παρακολούθηση της συναυλίας είναι απαραίτητη μόνο η μάσκα.

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε στο in.gr για αυτή την μοναδική συναυλία αλλά και τις δύσκολες στιγμές της καραντίνας.

Ετοιμάζεσαι για την πρώτη συναυλία μετά από πολύ καιρό. Πώς νιώθεις;

Σαν να αρχίζω από την αρχή. Είναι περίεργα τα συναισθήματα. Από την μία υπάρχει πάντα η αγωνία της πρώτης φοράς, γιατί δεν υπάρχει μια αλληλουχία πραγμάτων λόγω κορονοϊού, αλλά από την άλλη υπάρχει μεγάλη χαρά που θα βρεθώ ξανά με τους φίλους μου σε ένα πολύ καινούργιο θέατρο στο Faliro Summer Theater το οποίο δημιουργήθηκε  πολύ πρόσφατα και έχουμε την τιμή να το εγκαινιάζουμε εμείς με τις «Μουσικές Ιστορίες».

Οι «Μουσικές Ιστορίες» θα κάνουν τον κύκλο τους ακόμα και μετ’ εμποδίων. Από τη μία υπάρχει αγωνία και το τρακ της αρχής και από την άλλη τεράστια χαρά που θα βρεθούμε ξανά με τους φίλους μας, δηλαδή τον κόσμο που θα έρθει να μας τιμήσει με την παρουσία του.

Πόσο καιρό έχεις να παίξεις ζωντανά;

Από τον τελευταίο εγκλεισμό. Αν δεν κάνω λάθος οι «Μουσικές Ιστορίες» έχουν να παρουσιαστούν σχεδόν ένα χρόνο. Από τον Σεπτέμβριο στην Νέα Σμύρνη.

Το πρόγραμμα θα είναι ίδιο;

Έχει κάποιες αλλαγές αλλά σαν δομή και σαν αίσθηση είναι το ίδιο. Δηλαδή τα τραγούδια τα δικά μου, τα τραγούδια που έχω δώσει σε μεγάλους ερμηνευτές, τραγούδια που έχω ενορχηστρώσει, τραγούδια που αγαπάω, τραγούδια που όλοι έχουμε χορέψει.

Το πρόγραμμα είναι εξωστρεφές με μια μουσική ευγένεια. Μας ενδιαφέρει πολύ να έρθει ο κόσμος να χαρεί, να χαρούμε και εμείς και να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ. Αυτό θέλουμε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Να ψυχαγωγηθούμε και να περάσουμε ωραία για ένα βράδυ μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού.

Θα συνεχιστούν οι «Μουσικές Ιστορίες»;

Η επόμενη συναυλία μας θα πραγματοποιηθεί στο Sani Festival στις 24 του Ιούλη . Είναι άκρως τιμητικό για εμάς που μας κάλεσαν και κυρίως που μας έβαλαν ανάμεσα σε τόσα μεγάλα ονόματα της τζαζ.

Ετοιμάζω και μια συναυλία στις 20 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο, αρκεί να φτάσουμε μέχρι εκεί. Θα έχω μαζί μου και ένα μεγάλο όνομα έκπληξη. Έναν καλλιτέχνη που έχει λόγο και ρόλο να υπάρξει στις μουσικές μου ιστορίες.

Ήταν δημιουργική η καραντίνα;

Η πρώτη ήταν δημιουργική γιατί είχα να μελοποίησω τις «Βάκχες» του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη. Τη συγκεκριμένη δεν θα μπορούσα να την πω δημιουργική. Μπορεί να έγραψα κάποιες μελωδίες αλλά το μεγαλύτερο διάστημα δεν είχα διάθεση να δημιουργήσω

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024