Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαθήματα ζωής: Ζευγάρι με δύο παιδιά τεκνοθετεί τέσσερα κορίτσια με ειδικές ανάγκες

Μαθήματα ζωής: Ζευγάρι με δύο παιδιά τεκνοθετεί τέσσερα κορίτσια με ειδικές ανάγκες

Αυτή είναι μια ιστορία που μιλά για ανθρωπιά και δύναμη ψυχής

Μια γυναίκα από την Ατλάντα των ΗΠΑ, η Catherine, και ο σύζυγός της, έκαναν την πιο αγνή πράξη υιοθετώντας τέσσερα μοναδικά κορίτσια, εκ των οποίων τα τρία είναι με ειδικές ανάγκες.Η Catherine, η οποία είναι δασκάλα και ο σύζυγός της, Travis, είναι παντρεμένοι για 19 χρόνια. Συναντηθήκαν μέσω κοινών φίλων και από τότε είναι καλύτεροι φίλοι. Απέκτησαν μαζί δύο βιολογικά παιδιά, τον 27χρονο Elliot, το 1994 και την Anastasia το 2001.

Όμως η αγάπη τους για τα παιδιά δεν σταμάτησε εκεί και έτσι αποφάσισαν να υιοθετήσουν άλλα 4 παιδιά, όλα κορίτσια, με τα τρία να αντιμετωπίζουν ειδικές ανάγκες και την 22χρονη πλέον Isabella από την Αϊτή.

Η 13χρονη Francesca από την Ουκρανία υιοθετήθηκε όταν ήταν 3 ετών στην οικογένεια και πάσχει από σύνδρομο Apert. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ουκρανία σχεδόν ποτέ δεν κρατούνται από τους γονείς τους. Στο ορφανοτροφείο, δεν λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη ή επεμβάσεις που απαιτούνται για να σώσουν τη ζωή τους.

«Όταν ανακαλύψαμε για πρώτη φορά τη Francesca, γνωρίζαμε ότι είχε πολλές ιατρικές ανάγκες και για να σας πω την αλήθεια, φοβόμασταν πολύ να την υιοθετήσουμε. Ξέραμε ότι επρόκειτο να είναι η κόρη μας, αλλά δεν ξέραμε τι προκλήσεις θα αντιμετωπίζαμε», αναφέρει η μητέρα της.

«Αλλά όταν την είδαμε είπαμε: «Θα πάρουμε τα πράγματα μέρα με τη μέρα και θα την αγαπήσουμε για το ποια είναι». Και αυτό που είναι, είναι ένα καταπληκτικό άτομο!».

Η 14χρονη Catherine (πήρε το όνομά της από τη μαμά και γιαγιά της), πάσχει από κρανιοσυνοστέωση και υιοθετήθηκε όταν ήταν 11 μηνών από τη Γεωργία, και σύμφωνα με τη μητέρα της «κοιτούσε συνεχώς το ταβάνι και καθόλου εμένα», αλλά αναφέρει πως αργότερα κατάλαβε ότι όλη η εμπειρία ήταν πολύ «έντονη» για εκείνην, καθώς δεν είχε ξανανιώσει τέτοια «θαλπωρή».

Η μικρότερη αδελφή είναι η 12χρονη Victoria, η οποία πάσχει από αρθρογρύπωση, μια ασθένεια κατά την οποία δεν μπορείς να λυγίσεις τα γόνατά σου, σκολίωση, αυτισμό και εθισμό στο ποτό από βρέφος. Σύμφωνα με τη μητέρα της είχε τη «χειρότερη» εμπειρία στο ορφανοτροφείο, με καψίματα και πληγές στο σώμα της. Η μικρή λέει χαρακτηριστικά πως αν άλλαζε οποιοδήποτε πράγμα στον κόσμο, αυτό θα ήταν «οι κακοί άνθρωποι».

Τα δύο βιολογικά παιδιά του ζευγαριού αναφέρουν πως «αγαπούν άνευ ορίων τις μικρές αδελφές τους και δεν καταλαβαίνουν τις ιδιαιτερότητές τους», και μαζί με την Isabella από την Αϊτή, προστατεύουν τις πιο μικρές με κάθε τρόπο που μπορούν από τα παιδιά που θέλουν να τις πληγώσουν.

Στην ερώτηση «Τι θέλετε ο κόσμος να γνωρίζει για την οικογένειά σας;», απαντούν «ότι είμαστε και εμείς κανονικοί άνθρωποι!». «Είμαστε μια καλή και αγαπημένη οικογένεια και μερικές φορές είμαστε ντροπαλές γύρω από κόσμο».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024