Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα η Ελένη Τσολάκη μίλησε μεταξύ άλλων για τις κρίσεις πανικού που έχει βιώσει στο παρελθόν.

Έχεις ταλαιπωρηθεί από κρίσεις πανικού. Πώς προέκυψαν; Έχεις μάθει πια να διαχειρίζεσαι αυτό το γεγονός;

Ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια, σε μια φάση της ζωής μου που υπήρχαν κάποια επαγγελματικά σκαμπανεβάσματα. Ήταν επώδυνο. Ένας άνθρωπος που δεν έχει βιώσει κρίσεις πανικού, είναι αδύνατον να καταλάβει σε τι βαθμό σε επηρεάζουν, πόσο μπορούν να σε καταβάλουν. Τώρα πια, έχοντας δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου και με τη βοήθεια ψυχοθεραπείας, κατάφερα να αλλάξω κάποια πράγματα μέσα μου. Τις αναγνωρίζω και ξέρω τι πρέπει να κάνω. Η αλήθεια είναι ότι έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα της εποχής μας. Καλό είναι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από αυτές να ψάξουν να βρουν τη λύση – γιατί υπάρχει.

Την πρώτη φορά που σου συνέβη, μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται, ένιωσες το φόβο του θανάτου, ότι μπορεί και να πέθαινες εκείνη την ώρα;

Έχω πάθει κρίση πανικού και στον αέρα εκπομπής. Είχα την αίσθηση ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω, ούτε να μιλήσω. Θέλει ψυχραιμία, γιατί περνούν διάφορες σκέψεις από το μυαλό εκείνη την ώρα.

Τι έμαθες για τον εαυτό σου μέσω της ψυχοθεραπείας;

Ότι δεν χρειάζεται να προσπαθώ να τους έχω όλους ευχαριστημένους, να είμαι το καλό παιδί. Συνειδητοποίησα ότι πάντα θα υπάρχουν και άνθρωποι ‘ που δεν θα τους αρέσω και αυτό εντέλει δεν είναι κακό. Αποδέχτηκα τον εαυτό μου όπως είναι!

Ολοκληρώνοντας, τι θέλεις να σου χαρίσει ο χρόνος;

Ό,τι είναι να έρθει ας έρθει. Το περιμένω με ανοιχτή αγκαλιά. Αν μπορούσα να κάνω μία ευχή, αυτή θα ήταν να διατηρήσω για πολύ καιρό όσα έχω σήμερα που μιλάω. Αισθάνομαι πλήρης και ευγνώμων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο