Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λένα Παπαρρηγοπούλου: Η συγγραφή, τα καλλιστεία και οι αντιδράσεις των ιερέων

Λένα Παπαρρηγοπούλου: Η συγγραφή, τα καλλιστεία και οι αντιδράσεις των ιερέων

Η Λένα Παπαρργοπούλου ήταν η Σταρ Ελλάς 2002. Ήταν απόφοιτη Θεολογίας και η απόφαση για συμμετοχή της στα καλλιστεία προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της εκκλησίας. Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή ενώ έχει στραφεί στον Θεό

Η Λένα Παπαρρηγοπούλου ασχολούνταν με το μοντελινγκ, κατάφερε να γίνει Σταρ Ελλάς, σπούδασε Θεολογία, διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών για θέματα θρησκευτικής και πολιτιστικής διπλωματίας, αποτελώντας μέλος του επιτελείου του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη, και πρόσφατε εξέδωσε το βιβλίο της με τίτλο «Στωική φιλοσοφία της θρησκείας».

Το βιβλίο της αναφέρεται στου αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους Ζήνωνα και Κλεάνθη. Η ίδια είχε πει στο πλαίσιο συνέντευξής της στη Σάσα Σταμάτη:

«Ήθελα να δώσω κάποιες επιπλέον απαντήσεις στον εαυτό μου για τον Θεό. Για το πώς μπορεί να δημιουργήθηκε ο κόσμος βάσει των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων (στωικών) και για τον άνθρωπο», και συνέχισε λέγοντας πως ακολουθούν και άλλα βιβλία. «Ετοιμάζω και ένα δεύτερο βιβλίο, που είναι στα σκαριά και θα είναι πιο εύπεπτο. Με σκέψεις δικές μου για τον Θεό, τις σχέσεις, την αγάπη, τον άνδρα και τη γυναίκα».

«Τα πάντα αποτελούν ένα κομμάτι της θεϊκής ύπαρξης, η οποία ενυπάρχει στα πάντα. Μια αιτιατή σύνδεση συγκροτεί τον κόσμο και καθορίζει όλα τα πράγματα».

Σύμφωνα με το enimerotiko.gr, όταν ανακοινώθηκε ότι θα έπαιρνε μέρος στα καλλιστεία, στα τηλεοπτικά κανάλια ξέσπασε έντονος θόρυβος, με ιερείς να αντιτίθενται στη συμμετοχή της στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Τι είχε συμβεί; Κάποιοι ρασοφόροι έκριναν ότι είναι λάθος να πάει σε διαγωνισμό ομορφιάς μια θεολόγος. Η ίδια, ωστόσο, δεν απάντησε ποτέ σε αυτές τις επιθέσεις. Απέφευγε ακόμα και να τις σχολιάσει, ενώ δεν ξεχνούσε να λέει πόσο πολύ θαύμαζε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Την ίδια περίοδο, εκπροσώπησε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος. Ακολούθησαν συμμετοχές της σε επιδείξεις μόδας ορισμένων εγχώριων οίκων και φωτογραφήσεις για περιοδικά, με την ίδια να προσπαθεί να τις αποφύγει.

«Δεν ήθελα να πάω, ήθελα να γίνω μοντέλο είχε πει η Λένα Παπαρηγοπούλου. Επειδή οι γονείς μου ήταν πολύ προχωρημένοι, ήταν ενθουσιασμένοι για τα καλλιστεία. Οι ιερείς το θεωρούσαν αντιφατικό. Αλλά εγώ πιστεύω ότι το αντιφατικό είναι στο μυαλό κάποιων ανθρώπων. Κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι σωστό και αυτό που μου λέει η συνείδηση μου. Η θεϊκή φωνή μέσα σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν το κάνεις. Όμως τα καλλιστεία για μένα ήταν κάτι δύσκολο.

Ήταν μια προβολή, κι ας μου έλεγαν όλοι να πάω. Έπρεπε να σκεφτώ λογικά. Τη θυμάμαι αυτή τη βραδιά. Ήμουν πολύ αγχωμένη. Στα Μις Υφήλιος αισθάνθηκα σαν φυλακισμένη, λες και ήμασταν στον στρατό. Κάποια στιγμή μου την έδωσε και έβγαλα την κορδέλα μου».

«Δεν άντεχα άλλο. Αισθανόμουν ότι έχει τελειώσει, δεν μου προσφέρει κάτι. Ο χώρος της μόδας ασχολείται με την επιφάνεια» συμπλήρωσε το πρώην μοντέλο στην Ελεονώρα Μελέτη.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024