Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την ασφάλεια των social media. Διάφοροι λογαριασμοί έχουν χακαριστεί με τους χρήστες να ανησυχούν για τα προσωπικά τους στοιχεία.

Γι’ αυτό λοιπόν το Instagram ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο, το Security Checkup, που βοηθά στο να διασφαλιστούν οι λογαριασμοί. Για την ακρίβεια καθοδηγεί τους χρήστες με παραβιασμένους λογαριασμούς να τους ασφαλίσουν. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της δραστηριότητας login, τον έλεγχο των πληροφοριών του προφίλ, την επιβεβαίωση των λογαριασμών που μοιράζονται τις login πληροφορίες και την ανανέωση των επαφών ανάκτησης όπως το τηλέφωνο ή το email τους.

Πώς αλλιώς μπορούν οι χρήστες να είναι ασφαλείς;

Εκτός από το συγκεκριμένο εργαλείο, η πλατφόρμα παρέχει και άλλους τρόπους προστασίας των λογαριασμών. Μεταξύ αυτών είναι το two-factor authentication. Πρόκειται για την πιστοποίηση, όπου ένα pin στέλνεται με SMS ή στο WhatsApp κάθε φορά που ο χρήστης προσπαθεί να συνδεθεί στον Instagram λογαριασμό του από νέα συσκευή.

Το Instagram ζητά από τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Επίσης, τονίζει ότι δεν πρόκειται να στείλει ποτέ κάποιο μήνυμα και πως αν θέλει να επικοινωνήσει τότε θα το κάνει μέσω της «Emails from Instagram» καρτέλας στις ρυθμίσεις. Οποιοδήποτε άλλο μήνυμα λαμβάνεται πρόκειται για απάτη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο