Οι ιδιωτικές επενδύσεις σε διαστημικές εταιρείες εκτοξεύτηκαν στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Space Capital που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Πρόκειται για το υψηλότερο ποσο που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια τριμήνου για επενδύσεις σε διαστημικές υποδομές, παρά το κλείσιμο δύο διαστημικών εταιρειών» έγραψε ο Τσαντ Άντερσον της Space Capital.

Ο Άντερσον εκτίμησε επίσης όταν αν συνεχιστεί η τάση αυτή, σε ετήσια βάση οι «διαστημικές επενδύσεις» θα ξεπεράσουν το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ ύψους 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συγκεντρώθηκαν το 2020.

Η τριμηνιαία έκθεση Space Capital χωρίζει τις επενδύσεις στον κλάδο σε τρεις κατηγορίες τεχνολογίας: Υποδομή, διανομή και εφαρμογή.

Οι υποδομές, περιλαμβάνουν εταιρείες που κατασκευάζουν πυραύλους και δορυφόρους. Οι άλλες δύο κατηγορίες, η διανομή και η εφαρμογή, περιλαμβάνουν ευρύτερα εταιρείες που εξαρτώνται από τις διαστημικές τεχνολογίες για τις επιχειρήσεις. Η διανομή αντιπροσωπεύει επίγειες τεχνολογίες που συνδέονται με διαστημικά δίκτυα, ενώ η εφαρμογή περιλαμβάνει υπηρεσίες που εξαρτώνται από το διάστημα, όπως η πλοήγηση.

Η Space Capital παρακολουθεί 1.553 εταιρείες με συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 199,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2012 και στις τρεις κατηγορίες της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr