Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Instagram: Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να διασφαλίσετε τον λογαριασμό σας

Instagram: Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να διασφαλίσετε τον λογαριασμό σας

Το Security Checkup είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια.

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αρκετή συζήτηση για την ασφάλεια των social media. Διάφοροι λογαριασμοί έχουν χακαριστεί με τους χρήστες να ανησυχούν για τα προσωπικά τους στοιχεία.

Γι’ αυτό λοιπόν το Instagram ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο, το Security Checkup, που βοηθά στο να διασφαλιστούν οι λογαριασμοί. Για την ακρίβεια καθοδηγεί τους χρήστες με παραβιασμένους λογαριασμούς να τους ασφαλίσουν. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της δραστηριότητας login, τον έλεγχο των πληροφοριών του προφίλ, την επιβεβαίωση των λογαριασμών που μοιράζονται τις login πληροφορίες και την ανανέωση των επαφών ανάκτησης όπως το τηλέφωνο ή το email τους.

Πώς αλλιώς μπορούν οι χρήστες να είναι ασφαλείς;

Εκτός από το συγκεκριμένο εργαλείο, η πλατφόρμα παρέχει και άλλους τρόπους προστασίας των λογαριασμών. Μεταξύ αυτών είναι το two-factor authentication. Πρόκειται για την πιστοποίηση, όπου ένα pin στέλνεται με SMS ή στο WhatsApp κάθε φορά που ο χρήστης προσπαθεί να συνδεθεί στον Instagram λογαριασμό του από νέα συσκευή.

Το Instagram ζητά από τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Επίσης, τονίζει ότι δεν πρόκειται να στείλει ποτέ κάποιο μήνυμα και πως αν θέλει να επικοινωνήσει τότε θα το κάνει μέσω της «Emails from Instagram» καρτέλας στις ρυθμίσεις. Οποιοδήποτε άλλο μήνυμα λαμβάνεται πρόκειται για απάτη.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024