Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κήποι του Μπάκιγχαμ ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό

Οι κήποι του Μπάκιγχαμ ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό

Για πρώτη φορά οι βασιλικοί κήποι του Μπάκιγχαμ, ανοίγουν για το ευρύ κοινό και αποτελούν ένα από τα αξιοθέατα που συγκαταλέγονται στο Μητρώο Ιστορικών Πάρκων και Κήπων Ιστορικού Ενδιαφέροντος της Αγγλίας.

Λονδρέζοι και τουρίστες θα μπορούν μέχρι την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, να ξεναγηθούν, και να κάνουν πικνίκ στους ειδυλλιακούς κήπους των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Για πρώτη φορά οι βασιλικοί κήποι ανοίγουν για το ευρύ κοινό και αποτελούν ένα από τα αξιοθέατα που συγκαταλέγονται στο Μητρώο Ιστορικών Πάρκων και Κήπων Ιστορικού Ενδιαφέροντος της Αγγλίας.

Οι κήποι του Μπάκιγχαμ είναι μία όαση 160 στρεμμάτων, η οποία σύμφωνα με το ΑΠΕ, φιλοξενεί ποικίλα είδη χλωρίδας με περισσότερα από 1.000 δέντρα, όπως τα πλατάνια που φυτεύτηκαν από τη βασίλισσα Βικτώρια και τον πρίγκιπα Άλμπερτ, αγριοκαστανιές, 85 διαφορετικά είδη βελανιδιάς και 40 μουριάς.

Μάλιστα στο νοτιοδυτικό άκρο των κήπων δεσπόζει μια υπεραιωνόβια μουριά, την οποία φύτεψε τον 17ο αιώνα ο βασιλιάς Ιάκωβος ο Α’ της Αγγλίας.

Στους κήπους περιλαμβάνεται, ακόμη, μια λίμνη έκτασης 3,5 στρεμμάτων, η οποία χτίστηκε τον 19ο αιώνα, ένα μικρό και γραφικό καλοκαιρινό οίκημα, το ελικοδρόμιο και το βασιλικό γήπεδο τένις.

Οι επισκέπτες πριν επισκεφτούν τους κήπους θα πρέπει να κάνουν κράτηση καθώς και να κανονίσουν την ξενάγησή τους, εφόσον το επιθυμούν, υπό την καθοδήγηση ενός εκ των πιστοποιημένων ξεναγών των ανακτόρων.

Εν όψει του ανοίγματος το Μπάκιγχαμ κυκλοφορεί μια συλλογή ειδών πικνίκ, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και το επίσημο αντισηπτικό του παλατιού.

Ένας από τους ξεναγούς του Μπάκιγχαμ δήλωσε στη βρετανική Mirror: «είναι μια όαση στο κέντρο του Λονδίνου. Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν. Είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός κήπος στο Λονδίνο, με πολλά μυστικά».

Δήλωσε ακόμα ότι, η βασίλισσα όταν βρίσκεται στα ανάκτορα, λαμβάνει ένα εποχιακό μπουκέτο, σύνθεση από τα άνθη των κήπων, κάθε Δευτέρα από το 1992.

Παραδοσιακά, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ «φιλοξενεί» 8.000 επισκέπτες κάθε φορά στα ετήσια καλοκαιρινά πάρτι στο παλάτι, αλλά λόγω της πανδημίας και του πένθους δεν μπόρεσαν να γίνουν τα τελευταία δύο χρόνια.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024