Του άρεσες, σου άρεσε και ορίστηκε το πρώτο ραντεβού. Προφανώς είσαι χαρούμενη, ίσως και λίγο γχωμένη.

Η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος μοιράζεται τα “μυστικά” που θα κάνουν αυτήν την πρώτη συνάντηση επιτυχημένη.

Όλοι έχουμε βιώσει το άγχος του πρώτου ραντεβού, ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι ίσως το πρώτο μεγάλο στοίχημα που βάζουμε με τον εαυτό μας όταν μας αρέσει κάποιος. Σκέφτεσαι τι θα φορέσεις, τι θα πεις για να κάνεις εντύπωση, και τελικά καταλήγει να γίνεται μία συνεχόμενη “πρόβα” στο μυαλό σου για τη συνάντηση που έχεις μπροστά σου…

Βοηθάει όμως αυτό; Ή μήπως δημιουργεί περισσότερο άγχος από όσο χρειάζεσαι με αποτέλεσμα να χαλάει την ποιότητα της πρώτης επαφής αλλά και να χάνεις την πραγματική επαφή του “εδώ και τώρα” όταν θα τον συναντήσεις;

Μία γυναίκα έχει πάντα στο μυαλό της να γοητεύσει, να προκαλέσει θαυμασμό και να είναι επιθυμητή από το άλλο φύλο, ωστόσο όταν φτάσει στο πρώτο ραντεβού με κάποιον που της αρέσει, ήδη υπάρχει το φλερτ στην ατμόσφαιρα και ουσιαστικά έχει γίνει το πρώτο βήμα.

Τα μυστικά της επιτυχίας

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει “εγχειρίδιο” για το πρώτο ραντεβού, ωστόσο θα μπορούσαμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες στην επιτυχία.

Το ντύσιμο – η εξωτερική εμφάνιση

Σίγουρα η εμφάνιση και το να είσαι περιποιημένη στην αρχή παίζει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο είναι ακόμη πιο εξέχουσας σημασίας να υποστηρίζεις αυτό που φοράς και να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου. Καλό θα είναι λοιπόν να μην υπάρχει η σκέψη “τι θα του άρεσε να φορέσω” αλλά να διαλέξεις κάτι που θα αρέσει σε σένα και θα νιώθεις άνετα με αυτό.

Σημασία στην συνέπεια

Δείχνει σεβασμό και ωριμότητα. Δεν υπάρχει λόγος να αργήσεις στο ραντεβού για να κάνεις εντύπωση, άλλωστε θα ήθελες να συμβεί αυτό αντίστροφα; Η συνέπεια δείχνει τη σχέση σου με τον χρόνο, σε προτρέπει να τον διαχειριστείς καλύτερα και επιπλέον δεν παραβιάζει τα όρια του άλλου όταν προσπαθεί να είναι συνεπής.

Αυθεντικότητα

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μία συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό σου. Μία σχέση για να ξεκινήσει χρειάζεται αποδοχή και από τις δύο πλευρές. Έχεις ραντεβού με κάποιον που σου αρέσει αλλά αυτό συμβαίνει και από την δική του πλευρά -κι εκείνος επέλεξε να βγει ένα πρώτο ραντεβού μαζί σου γιατί προφανώς του αρέσεις, άρα η επιλογή είναι αμφίδρομη.

Όρια στην επικοινωνία

Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να μιλήσει για τις προηγούμενες σχέσεις του. Όλοι κουβαλάμε τις “ιστορίες” μας, που συντέλεσαν στην ωριμότητα, στην αλλαγή πολλές φορές αλλά και στην εξέλιξή μας. Δεν οφείλεις λοιπόν να μιλήσεις για τις προηγούμενες σχέσεις σου, είναι σημαντικό να μείνεις στο “εδώ και τώρα”.σε μία καινούργια επιλογή είτε εξελιχθεί είτε όχι.

Τα προβλήματα της δουλειάς δεν χρειάζεται να πάρουν χώρο στην πρώτη σας συνάντηση. Είναι κουραστικό πολλές φορές για τον άλλο που θέλει να σε γνωρίσει να ακούει τα προβλήματα της δουλειάς σου. Δεν τον αφορά, τουλάχιστον στο πρώτο σας ραντεβού.

Απόφυγε τη φλυαρία και τον μονόλογο και δώσε χώρο στην ουσιαστική επικοινωνία. Προσπάθησε να ακούς αυτά που σου λέει ο άλλος και να μην διακόπτεις για να μιλήσεις για τα δικά σου. Δώσε χώρο και χρόνο και στους δυο σας σε μία συζήτηση προκειμένου να πετύχεις τον διάλογο και την ουσιαστική επικοινωνία.

Πρωτοβουλίες και αυτοπεποίθηση

Πάρε πρωτοβουλίες, δείξε κι εσύ τι σου αρέσει και τι όχι, μίλα για στόχους, για όνειρα χωρίς να γίνεσαι πιεστική και βιαστική ταυτόχρονα.

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και προσπάθησε να είσαι χαλαρή. Ακόμη και η στάση του σώματος δείνει πολλά μηνύματα. Είναι εξωλεκτική επικοινωνία. Δεν χρειάζεται να δείχνεις μαζεμένη και αγχωμένη. Ο αυθορμητισμός και το χιούμορ διώχνουν την αμηχανία και δημιουργούν μία πιο ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

*Με πληροφορίες από το Tlife

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο