Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αυτή την γερμανική φάρμα οι αγελάδες «κάνουν» κουμάντο

Σε αυτή την γερμανική φάρμα οι αγελάδες «κάνουν» κουμάντο

Κανένα ζώο δεν υπάρχει για να εξυπηρετήσει μια ανθρώπινη ανάγκη. όλοι συνυπάρχουν ως ίσοι με τους ανθρώπινους κατοίκους και εργαζόμενους του Χοφ Μπάτενλαντ.

Μια πρώην φάρμα γαλακτοπαραγωγής που μετατράπηκε σε κατοικία ζώων που προσφέρει καταφύγιο σε βοοειδή, χοίρους, μερικά άλογα, κοτόπουλα, χήνες και αδέσποτους σκύλους.

Η Φάρμα που τα ζώα «κάνουν» κουμάντο

Κανένα ζώο δεν υπάρχει για να εξυπηρετήσει μια ανθρώπινη ανάγκη. όλοι συνυπάρχουν ως ίσοι με τους ανθρώπινους κατοίκους και εργαζόμενους του Χοφ Μπάτενλαντ.


«Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να ζήσουμε διαφορετικά, και πρέπει να αφήσουμε τα ζώα ελεύθερα», δήλωσε η Karin Mück. Εκείνη και ο σύντροφός της Jan Gerdes, και οι δύο στα μέσα της δεκαετίας του ’60, διοικούσαν το Hof Butenland στις ανεμοδαρμένες πεδιάδες της χερσονήσου Butjadingen της Γερμανίας, η οποία εκτείνεται στη Βόρεια Θάλασσα.

Η ιδέα της αποχής από το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να ακούγεται επαναστατική σε μια χώρα που είναι πιο γνωστή για το ζουμερό bratwurst και το σνίτσελ μεγέθους φρίσμπι, μαζί με απογευματινά διαλλείματα με καφέ με αφρώδες γάλα και cheesecake.

Ωστόσο, οι Γερμανοί καταναλώνουν πια λιγότερο κρέας – πέρυσι μόνο 126 λίβρες ανά άτομο, το χαμηλότερο ποσό από το 1989 – ενώ ο αριθμός των βίγκαν αυξήθηκε σταθερά στα 2 εκατομμύρια.

Όλο και περισσότερο, ακόμη και οι Γερμανοί που τρώνε κρέας αγοράζουν προϊόντα για χορτοφάγους, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης της ζωής των ζώων ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα ζωικά προϊόντα, δήλωσε ο Ulrich Hamm, καθηγητής γεωργικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Kassel, ο οποίος μελετά τις τάσεις στην κατανάλωση τροφίμων εδώ και δεκαετίες. .

Για τους ανθρώπους στο Hof Butenland, δεν βλέπουν τα ζώα ως εμπορεύματα δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρώπινης ηθικής αλλά και πλανητικής επιβίωσης, δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζουν οι βιομηχανικές εκμεταλλεύσεις στη συμβολή των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

«Για μένα είναι ξεκάθαρο, αν θέλουμε να σώσουμε αυτόν τον πλανήτη, τότε πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε και να τρώμε τα ζώα », είπε ο Gerdes στους New York Times και συνέχισε : «Έχουμε την οικονομική δύναμη να επιβάλουμε την αλλαγή, αλλά πρέπει να το θέλουμε».

Ο Gerdes ανέλαβε την φάρμα από τον πατέρα του και εισήγαγε βιολογικές πρακτικές στην περιοχή ήδη από τη δεκαετία του 1980. Αλλά ακόμη και σε ένα βιολογικό αγρόκτημα, δεν μπορούσε να αποφύγει αυτό που αποκαλούσε «βαρβαρότητα» του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής για την παραγωγή γάλακτος: αφαίρεση νεογέννητων μόσχων από τις μητέρες τους, οι οποίες για χρόνια γονιμοποιούνται ξανά και ξανά.

Η δυσφορία του με τη διαδικασία – και μετά από δεκαετίες που πέρασαν ακούγοντας μοσχάρια να φωνάζουν για τις μητέρες τους – τελικά οδήγησε τον Gerdes να εγκαταλείψει τη γαλακτοκομική επιχείρηση και να υιοθετήσει μια πολιτική απόλυτης ισότητας για όλα τα είδη που φιλοξενούνται στη φάρμα.

Τώρα τα ζώα είναι ελεύθερα να περιπλανηθούν στα 100 στρέμματα από πλούσια λιβάδια και πάλι πίσω, με τον δικό τους ρυθμό και τον δικό τους χρόνο. Δεν υπάρχουν ώρες αρμέγματος, και οι χοίροι, κοιμούνται καθημερινά μετά το φαγητό το μεσημέρι.

Ένα από τα γουρούνια είναι ο Frederick, του οποίου το αγαπημένο του μέρος βρίσκεται σε μια σκιερή αυλή με μια λασπώδη λίμνη που μοιράζονται μαζί του και τρεις άλλοι φίλοι χοίρων με τις χήνες.

Ο γλυκύτατος Frederick βρέθηκε μετά την πτώση του από ένα ρυμουλκούμενο όχημα που μετάφερε χοιρίδια. Ο οδηγός, σε επαφή με την αστυνομία, δεν ενδιαφέρθηκε καν να σταματήσει να παραλάβει το χαμένο ζώο, οπότε μεταφέρθηκε αντ ‘αυτού στο Hof Butenland και έκτοτε ζει ευτυχισμένο στην φάρμα.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024