Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Pilates στην παραλία: 4 εύκολες ασκήσεις που θα αλλάξουν το σώμα σας

Pilates στην παραλία: 4 εύκολες ασκήσεις που θα αλλάξουν το σώμα σας

Παράλληλα, βοηθάει στην ισορροπία, την αύξηση της κινητικότητας, τον συντονισμό του σώματος και του πνεύματος

Το καλοκαίρι έχει πιά αρχίσει. Η θερμοκρασία με δειλά αλλά σταθερά βήματα έχει πάρει την ανηφόρα και οι παραλίες σιγά σιγά γεμίζουν. Όπως είναι φυσικό ξεκινάμε κι εμείς την προετοιμασία μας. Διαλέξαμε το κατάλληλο μαγιό, τα αντηλιακά με τον απαραίτητο δείκτη προστασίας και την πιο όμορφη πετσέτα. Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για να ξεκινήσουμε τις βουτιές! Όλα; Σίγουρα;

Τώρα που το ξανασκέφτομαι νομίζω πως το μαγιό δεν μου πάει και τόσο. Και η παραλία, ουφ! Έχει πολύ κόσμο. Και μήπως να φορέσω ένα πιο μακρύ παρεό; Μήπως να βρω μία πιο απόμερη παραλία? Μήπως, μήπως… Μήπως νιώθω λίγη ανασφάλεια; Μήπως κάτι δεν μου αρέσει στο σώμα μου. Αλλά τώρα είναι πια αργά. Το καλοκαίρι έχει φτάσει!

Τι;  Είναι αργά; Με την Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη pilates instructor ποτέ δεν είναι αργά! Ασφαλώς, δεν μπορούμε να περιμένουμε μία ολική μεταμόρφωση αφού κατι τέτοιο θα ήταν ουτοπία, ωστόσο με τις ασκήσεις που μας προτείνει μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας αλλα και να τονώσουμε την αυτοποεποίθηση μας.

Η μέθοδος Pilates είναι ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης. Έχει στόχο την ενδυνάμωση των μυών, τη βελτίωση της στάσης του σώματος, τη ρύθμιση της αναπνοής και την απόκτηση ευλυγισίας. Εστιάζει στην σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της πυέλου και της ωμοπλάτης. Παράλληλα, βοηθάει στην ισορροπία, την αύξηση της κινητικότητας, τον συντονισμό του σώματος και του πνεύματος. Οι 8 βασικές αρχές του είναι η αναπνοή, το κέντρο, η ροή, ο έλεγχος, η ακρίβεια, η αυτοσυγκέντρωση, η μυϊκή συναρμογή και η συμμετρική ανάπτυξη των μυών. Το σώμα γυμνάζεται συμμετρικά διότι δεν απομονώνονται οι μυϊκές μονάδες. Επιτυγχάνεται σύσφιξη του σώματος αλλά και απώλεια πόντων. Ουσιαστικά, λοιπόν, το pilates ενδυναμώνει, σμιλεύει και ανανεώνει το σώμα.

Και  για να πάρουμε μια γεύση για το τι ακριβώς είναι το Pilates που μπορεί ακόμη και σε τόσο λίγο μικρό διάστημα να επιφέρει τόσο θεαματικά αποτελέσματα τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ψυχολογία μας, ας δούμε μερικές ασκήσεις:

  1. SQUAT

Είμαστε σε όρθια θέση, τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης, η μπάλα στα χέρια μας. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή κάνουμε βαθύ κάθισμα γέρνοντας τον κορμό διαγώνια μπροστά χωρίς να σκύβουμε επιβαρύνοντας την μέση μας. Κατά το κάθισμα φέρνουμε τα χέρια στην ευθεία των ώμων πιέζοντας με την παλάμη μας δύο φορές την μπάλα. Όπως καταλαβαίνετε, καθ’ όλη την διάρκεια της άσκησης, τα πάντα είναι ενεργοποιημένα και δουλεύουν συμμετρικά. Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί και χωρίς την μπάλα.

  1. SIDE BENDING

Είμαστε σε πλάγια θέση. Στηριζόμαστε στο ένα χέρι με την παλάμη μας ή στον αγκώνα μας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στους καρπούς. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή σηκωνόμαστε σε πλάγια σανίδα. Φροντίζουμε το πάνω πόδι να είναι μπροστά από το κάτω πόδι στο έδαφος. Προσοχή να είναι ενεργοποιημένος ο εγκάρσιος κοιλιακός και να σφίξουμε καλά τους γλουτούς ώστε να παραμείνει η λεκάνη ευθυγραμμισμένη. Ολοκληρώνουμε στρέφοντας την λεκάνη προς τα πάνω με απόλυτο έλεγχο.

  1. HALF ROLL DOWN

Είμαστε στα καθιστικά κόκκαλα. Τεντώνουμε τα χέρια στην ευθεία των ώμων, η πλάτη μας είναι ίσια, παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή κάνουμε οπίσθια κλίση λεκάνης και σαν να τρώμε μια γροθιά στο στομάχι, φεύγουμε πίσω σε κούρβα. Κατά την διάρκεια της άσκησης, διατηρούμε τα πόδια σταθερά στο άνοιγμα της λεκάνης. Εισπνέουμε ξανά και με την εκπνοή, επανερχόμαστε στην αρχική θέση ξανά, διατηρώντας το μάκρος της πλάτης προς τα πάνω. Ιδανική άσκηση για αύξηση κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και ενδυνάμωση κοιλιακών.

4.PILATES TEASER

Είμαστε σε ύπτια θέση, τα χέρια μας τεντωμένα πίσω στα αυτιά, τα πόδια μας τεντωμένα στις 45 μοίρες. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή, ενεργοποιούμε τον εγκάρσιο κοιλιακό και με την εκπνοή, τα χέρια κάνουν ένα κύκλο και παρασύρουν τον κορμό σπόνδυλο σπόνδυλο να ανέβει και τα χέρια μακραίνουν προς τα πόδια. Φροντίζουμε η πλάτη μας να είναι ίσια και οι ώμοι μας κάτω και πίσω. Αποτελεί άσκηση ενδυνάμωσης κοιλιακών από τις δυσκολότερες, για αυτό και απαιτεί πολύ δυνατούς κοιλιακούς για να εκτελεστεί.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024