Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίτρινα δόντια: Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε

Κίτρινα δόντια: Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε

Δείτε σε ποιες συνήθειες πρέπει να πείτε «αντίο».

Ένα υγιές στόμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς ζωής. Το σχολαστικό και καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών επιβάλλεται, διαφορετικά τα προβλήματα δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους… αν δεν την έχουν κάνει ήδη.

Ειδικά όσοι ταλαιπωρούνται με κίτρινα δόντια χρειάζονται μια προσπάθεια παραπάνω, καθώς δεν είναι μόνο το τσιγάρο ή ο καφές που βλάπτουν το σμάλτο και το χρώμα αλλά και μια σειρά από άλλες συνήθειες. Ποιες είναι αυτές;

Τα όξινα φρούτα

Τα όξινα φρούτα μπορεί να κάνουν τα δόντια να φαίνονται κίτρινα. Το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το ακτινίδιο, η ντομάτα το λεμόνι αλλά και οι φράουλες αν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Επίσης, το λεμόνι που χρησιμοποιείται ως λευκαντικό, μπορεί να δημιουργήσει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το βούρτσισμα

Και όμως αν βουρτσίζετε συνέχεια και με δύναμη τα δόντια σας καταστρέφεται το σμάλτο και τα κάνετε να δείχνουν κίτρινα. Θα πρέπει να τα βουρτσίζετε καθημερινά 2 φορές. Η χρήση νήματος και φθοριούχου οδοντόκρεμας είναι απαραίτητα και επίσης πρέπει να χρησιμοποιείται καλύτερα μέτρια οδοντόβουρτσα.

Το στοματικό διάλειμμα

Η υπερβολική χρήση στοματικού διαλείμματος, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πως ελέγχετε καλύτερα τη στοματική υγιεινή, όμως μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα κιτρινίζοντας τα δόντια σας.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024