Την γνωρίσαμε μέσα από σειρές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση όπως η «Δέκατη Εντολή» όπου συμμετείχε σε αρκετά επεισόδια. Η Ιζαμπέλα Κογεβίνα μπορεί να συνεργάστηκε με αρκετούς αξιόλογους δημιουργούς και σκηνοθέτες ωστόσο η καραντίνα της έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

Η ίδια διηγείται πώς κατάφερε να λάβει εκπαίδευση πιλότου αεροσκαφών και είναι πλέον… ιπτάμενη κατακτώντας το παιδικό της όνειρο.

«Η καραντίνα έγινε για μένα η ευκαιρία να κατακτήσω το παιδικό μου όνειρο. Με τη δουλειά μου σαν ηθοποιός να έχει λόγω πανδημίας μπει στο ‘pause’ και κλεισμένη στο σπίτι με τρία παιδιά βρήκα επιτέλους τον χρόνο να στρωθώ στο διάβασμα. Είχα δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρων, όμως ήθελα να προχωρήσω και παραπέρα. Τα μαθήματα ήταν πολλά, 14 τον αριθμό, και έπρεπε να διαβάσω πολλά και τεράστια βιβλία. Ευτυχώς που μικρή ήμουν καλή στα μαθηματικά» ανέφερε σχετικά με την εκπαίδευσή της.

Όσο για το τι της αρέσει στο επάγγελμα του πιλότου σημείωσε: «Είναι αχανές κεφάλαιο η αεροπλοΐα. Δεν τελειώνει ποτέ η γνώση. Μου αρέσει πάρα πολύ να έχω τα χέρια μου στο πηδάλιο, να ελέγχω μια “μηχανή” και να πετάω στον ουρανό. Μου δίνει την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Από την άλλη πρέπει να είμαι εντελώς προσηλωμένη στους κανόνες, αυτοί είναι που θα μου δώσουν και την ελευθερία. Είναι περίεργο, το ξέρω, αλλά για να είσαι ελεύθερος πρέπει να ξέρεις καλά αλλά και να υπακούς στους κανόνες. Αν όχι, αυτό θα έχει συνέπειες».

Η ίδια απαντά για το αν φοβάται κατά τη διάρκεια της πτήσης: «Όχι, δεν φοβάμαι ποτέ όταν πετάω, ούτε σκέπτομαι κάτι κακό που μπορεί να συμβεί, εξάλλου έχεις τόσο πολλά να κάνεις στη διάρκεια της πτήσης που δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Μην ξεχνάμε πως και τα αεροπλάνα έχουν αναβαθμιστεί κατασκευαστικά πάρα πολύ από την εποχή του ’70. Και στην Ελλάδα, που προς το παρόν πετάω μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, έχουμε πολύ “απαιτητικά” αεροδρόμια που σε βοηθούν να εξελιχθείς στο χειριστικό κομμάτι».

Όσο για το αν μπορεί να συνδυάσει το επάγγελμα του πιλότου με την υποκριτική σημειώνει: «Η ηθοποιία είναι έρωτας που δεν τελειώνει και με ενδιαφέρουν πάντα οι καλές προτάσεις. Όμως τώρα πια έρωτας είναι για μένα και η δουλειά μου σαν πιλότος. Σκοπεύω να τα συνεχίσω και τα δύο, ψάχνω μάλιστα μια φόρμουλα ώστε να τα συνδυάσω και ελπίζω πως θα τα καταφέρω».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο