Πλέον η γιόγκα έχει πάψει προ πολλού να φαντάζει «εξωτική»: Όλοι έχουμε έναν φίλο ή μια φίλη που κάνει εδώ και χρόνια και ορκίζεται ότι είναι το καλύτερο δώρο που έχει κάνει στον εαυτό του και σε όλους μας την έχουν προτείνει κάποια στιγμή ως μέσο χαλάρωσης. Μπορούμε, όμως, να χάσουμε και βάρος μέσα από τα sessions της;

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουμε πως είναι μόνο ανάσες, διαλογισμός και stretching, η γιόγκα έχει πολλά πρόσωπα – και κάποια από αυτά μπορούν πράγματι να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος.

Το σημαντικό είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο είδος, που θα πρέπει να είναι δυναμικό – δηλαδή, να περιλαμβάνει αρκετή κίνηση. Τέτοια είναι η Vinyasa, η Ashtanga και η Power Yoga.

Όλα τους έχουν και διαφορετικά επίπεδα εκγύμνασης (συγκεκριμένα, από τρία) με τον αντίστοιχο βαθμό δυσκολίας.

Ακόμη, όμως, και η Hatha Yoga, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο εξασκούμαστε μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε πολλές θερμίδες.

Το σημαντικό είναι να επιλέξουμε ένα πρόγραμμα που μας αναγκάζει να αλλάζουμε θέσεις συχνά και με συγκεκριμένη ροή. Οι στηρίξεις θα γυμνάσουν τα χέρια και τον κορμό μας – και δεν αποκλείεται να διαπιστώσουμε σχετικά γρήγορα ότι αποκτούμε και γράμμωση και ότι γινόμαστε πιο δυνατοί.

Θα πρέπει, πάντως, να είμαστε αφοσιωμένοι στις προπονήσεις μας. Και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Άλλωστε, συνήθως, όταν βάζουμε στη ζωή μας μια καλή συνήθεια, σύντομα την ακολουθούν κι άλλες!

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο