Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεονώρα Μελέτη: Η ιστορία της παρουσιάστριας που έρχεται στο Mega

Ελεονώρα Μελέτη: Η ιστορία της παρουσιάστριας που έρχεται στο Mega

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έχει σημειώσει λαμπρή καριέρα στην ελληνική τηλεόραση και αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα με ισχυρή άποψη, τεκμηριωμένες θέσεις και κριτική ματιά

Η Ελεονώρα Μελέτη εντάχθηκε το δυναμικό του MEGA και όπως ανακοίνωσε το κανάλι θα συμβάλλει με την τηλεοπτική εμπειρία και το δυναμισμό της στο νέο πρόγραμμα του σταθμού.

Η Ελεονώρα Μελέτη  έχει υπάρξει παρουσιάστρια ειδήσεων και ψυχαγωγικών εκπομπών.

Πρώτα βήματα

Η Ελεονώρα Μελέτη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και έχει ένα μεγαλύτερο αδερφό, τον Δημήτρη στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία.

Η δημοσιογράφος αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιταλική Φιλολογία και τη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Ξεκίνησε την καριέρα της, το 2001, ως συντάκτρια στις Διεθνείς Ειδήσεις του ALTER, ενώ το 2003 ανέλαβε τη παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων του σταθμού για μια σεζόν.

Το 2004, υπέγραψε συμβόλαιο με το κανάλι ΑΝΤ1 και ξεκίνησε να παρουσιάζει τα δελτία ειδήσεων.

Στο τιμόνι του «Πρωινού καφέ»

Η χρονιά όμως που άλλαξε για πάντα την πορεία της Ελεονώρας Μελέτη ήταν το 2005. Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο αναλαμβάνει το τιμόνι του «Πρωινού καφέ» λίγους μόνο μήνες μετά την ηχηρή αποχώρηση της Ελένη Μενεγάκη από τον ΑΝΤ1.

Η ίδια έχει δηλώσει πως έκανε δυο δοκιμαστικά, ενώ παρουσίαζε δελτία ειδήσεων του σταθμού. Ανέφερε ακόμη ότι δεν ήθελε, έπρεπε ωστόσο να δείξει καλή πρόθεση. Όταν μάλιστα της πρόσφεραν το συμβόλαιο, υπέγραψε χωρίς να  δει το συμβόλαιο της ποτέ δικηγόρος.

Η Ελεονώρα Μελέτη δέχθηκε τεράστιο πόλεμο για αυτή τη θέση. Ένα νέο, όμορφο και μορφωμένο κορίτσι καλείται να κρατήσει παρέα στις ελληνίδες νοικοκυρές. Το στοίχημα πέτυχε  η παρουσιάστρια αποχώρησε τον Απρίλιο του 2008.

«Χρόνια τώρα μετά, μπορώ να σας πω ότι ο Πρωινός Καφές ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο στη ζωή μου. Μπορεί να μην ήταν όλα ρόδινα και να μην πέρασα πολύ καλά γιατί ήμουν πολύ ψάρι και όλο αυτό που έγινε ήταν ένα τεράστιο τσουνάμι που ερχόταν κατά πάνω μου, αλλά χρωστάω στον ΑΝΤ1» έχει δηλώσει η ίδια.

Αξιόλογη πορεία

Μετά το τεράστιο βήμα που έκανε με τον «Πρωινό καφέ» η Μελέτη «μετακομίζει» στο STAR και παρουσιάζει την εκπομπή «Πρωινή Μελέτη», η οποία κράτησε μέχρι το 2012.

Παράλληλα, παρουσίαζε και τα δελτία ειδήσεων του σταθμού για το Σαββατοκύριακο.

Ενδιάμεσα, τον Ιούνιο του 2009, παρουσίασε τον διαγωνισμό «Playmate of The Year». Τον Απρίλιο του 2012 η εκπομπή «Πρωινή Μελέτη» μεταφέρθηκε στη μεσημεριανή ζώνη και μετονομάστηκε σε «Μεσημεριανή Μελέτη». Τη σεζόν 2013-2014 ανέλαβε τη παρουσίαση της εκπομπής «Μελέτησε το» ενώ μετά την ολοκλήρωση της, πήρε μεταγραφή για το κανάλι «Epsilontv».

Από τον Οκτώβριο του 2014 η Ελεονώρα Μελέτη μέχρι τα μέσα του 2016, παρουσίαζε τη βραδινή ενημερωτική εκπομπή «Hashtag» ενώ το 2015 (Απρίλιος – Νοέμβριος) ήταν και παρουσιάστρια στα κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Στις αρχές του 2017, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και από τον Απρίλιο του ίδιου έτους ανέλαβε τη παρουσίαση της εκπομπής «Survivor Πανόραμα», η οποία σχετίζονταν εξ ολοκλήρου με το ριάλιτι «Survivor».

Η εκπομπή παρουσίαζε θέματα που αφορούσαν τον πέμπτο κύκλο του παιχνιδιού όπως επίσης φιλοξενούσε συνεντεύξεις των συμμετεχόντων του παιχνιδιού. Τον Ιανουάριο του 2018, ξεκίνησε να εμφανίζεται ως κριτής στον έκτο κύκλο του σόου χορού «Dancing with the stars» στον ΑΝΤ1 αλλά αποχώρησε νωρίτερα από την ολοκλήρωση του, λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, πήρε μεταγραφή στον τηλεοπτική σταθμό Alpha TV. Εκεί τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε να παρουσιάζει το late night talk show «Μετά τα Μεσάνυχτα».

Η εκπομπή φιλοξενεί ιστορίες ανθρώπων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως τα έχουν ζήσει. Η εκπομπή συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν με τον τίτλο «Μεσάνυχτα».

Το δικό της στίγμα στην τηλεόραση

Η Ελεονώρα Μελέτη έχει χαράξει μια πορεία την τηλεόραση όπως την ήθελε.

Με το πέρασμα των χρόνων η δημοσιογραφική ματιά της και η βαθιά γνώση της για κοινωνικά θέματα κερδίζουν το κοινό, το οποίο την ακολουθεί σε κάθε της βήμα.

Η ίδια δεν διστάζει να ρισκάρει με σκληρά θέματα και μάλιστα να συμμετάσχει η ίδια στο ρεπορτάζ.

Μεγάλο κομμάτι της δουλειάς της όμως είναι και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις. Η Ελεονώρα Μελέτη βγάζει τον καλύτερο εαυτό από τους καλεσμένους και τους κάνει να αποκαλύψουν ακόμα και τα πιο μύχια μυστικά τους.

Ο άνδρας της ζωής της και η μικρή Αλεξάνδρα

Στις 28 Δεκεμβρίου 2017 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον θεατρικό παραγωγό Θοδωρή Μαροσούλη μετά από ένα χρόνο σχέσης. Στις 13 Απριλίου του 2018 ήρθε στο κόσμο η κόρη τους Αλεξάνδρα.

Η Ελεονώρα Μελέτη είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και πολύ συχνά ενημερώνει τους φίλους της για την προσωπική της ζωή. Η μικρή Αλεξάνδρα είναι η μεγάλη της αδυναμία, ωστόσο έχει δηλώσει ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να κάνει και Θρησκευτικό γάμο.


«Δεν ξέρω αν θα κάνουμε θρησκευτικό γάμο. Από τη στιγμή που παντρεύτηκα. Κράτησε ακριβώς 1,5 λεπτό. Ήταν ο δήμαρχος Εκάλης συμπαθέστατος. Μας είχε γράψει και κάτι όρκους, μας πήρε 2,5 λεπτά, αλλά μπαμ μπαμ. Από τη στιγμή που στα χαρτιά αυτή τη στιγμή δεν έχω κανένα γραφειοκρατικό πρόβλημα, θεωρούμαι παντρεμένη, το μόνο που δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα, είναι σαν μαχαιριά, είναι η κοινή φορολογική δήλωση, λες και ανήκουμε για μια ζωή κάπου, αυτό με τρελαίνει, πρέπει να αλλάξει» είχε δηλώσει η ίδια.

Όσον αφορά για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η κόρη της η ίδια έχει πει: «Φανταζόμουν ότι ένα παιδί αλλάζει τη ζωή ενός ανθρώπου και γι’ αυτό δεν τολμούσα να κάνω. Επειδή είμαι πολύ υπεύθυνος άνθρωπος, ήξερα ότι η ζωή μου όπως ήταν δομημένη, δεν χωρούσε τίποτα. Δεν είχε χώρο για σχέση. Δεν μπορούσα να επενδύσω και να αφιερώσω χρόνο σε κάποιον. Ήταν πολύ εγωκεντρικά δομημένη η ζωή μου, με τα πιόνια τοποθετημένα εκεί που εγώ ήθελα, στα ταξίδια, στη γυμναστική, στα σπορ, στους φίλους και στη μοναχικότητά μου. Όλα αυτά ήρθε και τα διέλυσε σαν τσουνάμι, η Αλεξάνδρα».

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024