Πολλές επιτυχημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, τις έχουμε συνδυάσει με τους πρωταγωνιστές τους. Ορισμένες φορές, όμως, αρχικά, είχαν επιλεγεί για τον ρόλο άλλοι καλλιτέχνες.

Για παράδειγμα, στην ταινία «Μια ζωή την έχουμε»με τον Δημήτρη Χόρν και την Υβόν Σανσόν, αρχικά είχε επιλεγεί ως πρωταγωνιστής ο Βασίλης Λογοθετίδης, ενώ τον ρόλο της μοιραίας γυναίκας θα υποδυόταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η ιδέα αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ, επειδή ο Λογοθετίδης αρρώστησε.

Ο Βασίλης Λογοθετίδης, όμως, κατάφερε να ενσαρκώσει στο θεατρικό σανίδι και άλλους αγαπημένους ρόλους, που αργότερα καθιερώθηκαν μέσα από τον κινηματογράφο. Στον «Ηλία του 16ου», έπαιξε τον ρόλο του Θανάση Βέγγου, αλλά και στη θεατρική «Μαντάμ Σουσού», υπήρξε ο πρώτος Παναγιωτάκης.

Το τρικ του Δαλιανίδη για το φιλί του Ηλιόπουλου στην Καρέζη

Στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας», πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη και ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Εκείνη είναι η χαϊδεμένη κόρη του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, που σπάει πλάκα με τον δειλό και τρελά ερωτευμένο μαζί της υπάλληλο, τον οποίο υποδύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Δαλιανίδης ήθελε το φιλί που θα δώσουν οι πρωταγωνιστές στο φινάλε της ταινίας να είναι όσο το δυνατόν πιο αυθόρμητο.

Για το λόγο αυτό και ενώ Καρέζη και Ηλιόπουλος ήταν βέβαιοι ότι έκαναν πρόβα την τελευταία σκηνή, έδωσαν ένα πολύ τρυφερό φιλί.

Αυτό που δεν γνώριζαν, όμως, ήταν ότι η σκηνή γυριζόταν κανονικά και οι τεχνικοί εκτελούσαν τις εντολές του Δαλιανίδη, για να μπορέσουν να μαγνητοσκοπήσουν αυτή την «αληθινή» στιγμή μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Το φιλί:

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο