Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γουίμπλετον: Θεατές έφεραν σε «δύσκολη θέση» την επιστήμονα που ανέπτυξε το Astrazeneca

Γουίμπλετον: Θεατές έφεραν σε «δύσκολη θέση» την επιστήμονα που ανέπτυξε το Astrazeneca

Τους κοιτούσε ανέκφραστη.

Viral έχει γίνει το βίντεο με τη στιγμή που όλοι οι παρευρισκόμενοι κατά τη πρώτη ημέρα του Wimbledon στο γήπεδο Center Court σηκώθηκαν όρθιοι προκειμένου να χειροκροτήσουν την επιστήμονα πίσω από το εμβόλιο της Οξφόρδης, η οποία είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Ειδικότερα όλοι οι θεατές στο γήπεδο του Γουίμπλεντον σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν την καθηγήτρια της Οξφόρδης, Σάρα Γκίλμπερτ, η οποία με μια ομάδα επιστημόνων από τo Oxford Vaccine Group δημιούργησαν το εμβόλιο της Astrazeneca κατά του κοροναϊού.

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε την επιστήμονα πίσω από το εμβόλιο της Οξφόρδης – AstraZeneca για τον κοροναϊό», ανέφερε ο εκφωνητής του γηπέδου από το μεγάφωνο.

Οι θεατές αμέσως άρχισαν να χειροκροτούν αρχικά από τις θέσεις, ενώ λίγο αργότερα σηκώθηκαν όλοι όρθιοι προκαλώντας συγκίνηση στην επιστήμονα.

Ποια είναι η Σάρα Γκίλμπερτ

Η Σάρα Γκίλμπερτ είναι Βρετανίδα καθηγήτρια εμβολιασμού στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα και έχει προηγουμένως οδηγήσει στην ανάπτυξη και τον έλεγχο ενός γενικού εμβολίου γρίπης, το οποίο υποβλήθηκε σε κλινικές δοκιμές το 2011.

Η Σάρα Γκίλμπερτ εργάστηκε στην «αφάνεια» για δύο δεκαετίες και πλέον το όνομά της δοξάζεται στον βρετανικό Τύπο. Η ίδια, όπως αναφέρει το Bloomberg, θεωρεί τη δημοσιότητα έναν περισπασμό, όμως πλέον ηγείται της πιο ελπιδοφόρας μελέτης για το εμβόλιο που θα «σβήσει» τον κοροναϊό.

Σε πρόσφατο αφιέρωμά της, η βρετανική «Telegraph» χαρακτηρίζει την καθηγήτρια Γκίλμπερτ, 58 ετών, τη «γυναίκα που βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα για τη δημιουργία ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού και ηγείται μιας ομάδας που πλέον έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση 20.000.000 στερλινών από την κυβέρνηση».

Μιλώντας τον Απρίλιο στο «The Andrew Marr Show», η Σάρα Γκίλμπερτ μαγνήτισε το κοινό και τον παρουσιαστή, ο οποίος δήλωσε ότι «παρέδωσε μαθήματα για το πώς οι επιστήμονες πρέπει να μιλούν στα μίντια και στο κοινό για περίπλοκα θέματα, με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση».

Η Γκίλμπερτ μίλησε εκτενώς στην εκπομπή για το εμβόλιο και είπε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος ότι θα λειτουργήσει.

«Γι’ αυτό κάνουμε δοκιμές. Οι προοπτικές είναι πολύ καλές, όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι», είχε σχολιάσει η καθηγήτρια.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024