Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o

«Δεν είμαι πριγκίπισσα!»: Μόλις κυκλοφόρησε το ανατρεπτικό βιβλίο για παιδιά της Βίκυς Σγουρέλλη

Από τις πολύ φροντισμένες εκδόσεις Books With Shoes

«… H Ελένη μία μέρα αποφασίζει ότι δε θέλει να την αποκαλούν οι γονείς της πριγκίπισσα! Ξεκινά λοιπόν… την επανάσταση στο ροζ!»

Οι εκδόσεις Books with Shoes παρουσιάζουν ένα έμμετρο παιδικό παραμύθι για ανεξάρτητα και δυναμικά κορίτσια, κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, με έντονη φαντασία, περιπέτεια και δραστηριότητες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Η ιστορία αυτή, βοηθά τη σωστή και υγιή ανάπτυξη των παιδιών μέσα από την οικογένεια και το σχολείο, ενθαρρύνοντας την ανάγκη του να «είσαι ο εαυτός σου» και μέσα από τον δυναμισμό της ηρωίδας, που επιζητώντας την ανεξαρτησία της δεν θέλει να της συμπεριφέρονται ως πριγκίπισσα.

Έρχεται να απαντήσει στα πρότυπα της εποχής και στις προσδοκίες, που τίθενται αναθεωρώντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα παιδιά μας.

Απευθύνεται σε όλους, γονείς και εκπαιδευτικούς μα κυρίως στα παιδιά που αισθάνονται διαφορετικά από τις κοινωνικές και οικογενειακές προσδοκίες/ταμπέλες, που τους προσδίδουμε.

Η εικονογράφηση είναι της Παρασκευής Μαρκάτου.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στη σελίδα www.bookswithshoes.gr και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Με κάθε αγορά, παίρνουμε δώρο μία πολύ όμορφη οικολογική τσάντα.

«Μαμά, μπαμπά, δεν είμαι πριγκίπισσα!»

Λίγα Λόγια για την Συγγραφέα

Η Βίκυ Σγουρέλλη γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Μεσογειακό Κολλέγιο και Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι.

Είναι μόνιμος κάτοικος Χίου, την οποία αγαπά. Το 2005 ίδρυσε το γνωστό σήμερα ως L.O.V.E. English Language School, βασισμένο σε μια δική της παιδαγωγική προσέγγιση που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, τα οποία μαθαίνουν να δημιουργούν, να συνεργάζονται και πάνω από όλα να αγαπούν τη μάθηση, όποιο και να είναι το γνωστικό αντικείμενο.
Το 2019 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο «Books with Shoes» στη Χίο.

Το πρώτο της βιβλίο «Μέμορι: Ο Κλειδοκράτορας της Μνήμης και το Αιώνιο Μυστικό του Δε Θυμάμαι», αποτελεί έναν εκπαιδευτικό θησαυρό. Ακολουθούν «Τη νύχτα που τα παπούτσια ζωντανεύουν», «Είμαι τοξικό σκουλήκι;», «Η ευχή της Πικραλίδας», «Τα βασίλεια των Αγγλοχρόνων και ο Μπι» καθώς και η ποιητική συλλογή «Το τέρας μέσα μου».

Στόχος της η διάδοση του πυρήνα της διδασκαλίας της μέσα από την αφήγηση.

«Εάν θες να σε ακούσει ένα παιδί, πες του την αλήθεια μέσα από μια φανταστική ιστορία», πιστεύει η ίδια.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024